Anadolu: Γενοκτονία «Μακεδόνων» από την Ελλάδα

Τις πιο ακραίες εθνικιστικές απόψεις των οργανώσεων της διασποράς της πΓΔΜ υιοθετεί με τηλεγράφημά του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, που υποστηρίζει στον τίτλο του πως η Ελλάδα κατηγορείται για ‘γενοκτονία’ του «μακεδονικού» λαού, και πως «μακεδονικές» ΜΚΟ επικρίνουν την Αθήνα και τους διεθνείς οργανισμούς για τη διαμάχη δεκαετιών για την ονομασία.

Παραθέτουμε ως έχει το τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου της γείτονος, με την –προκλητική– ορολογία και φρασεολογία που υιοθετεί.

Το τηλεγράφημα του πρακτορείου «Ανατολή»

«Μακεδονικές μη-κυβερνητικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για το όνομα της χώρας τους, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι διαπράττει “παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία” εναντίον της μακεδονικής της μειονότητας από το 1913.

Σε μια κοινή δήλωση την Τρίτη στο πρακτορείο Ανατολή, το Διεθνές Κίνημα για τα Μακεδονικά Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά, το Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο και το Μακεδονικό Παγκόσμιο Συντονιστικό Δίκτυο κατέκριναν την Ελλάδα και τους διεθνείς οργανισμούς για τη διαμάχη δεκαετιών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας.

Η δήλωση –που εκδόθηκε από το κοινό τους γραφείο στη Γενεύη– ανέφερε ότι ο μακεδονικός λαός δεν μπορεί πλέον να φέρει το απαράδεκτο βάρος της αδικίας που τους επέβαλαν η Ελλάδα, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ μέσω των συνεχιζόμενων “συνομιλιών” για το όνομα της χώρας τους, οι οποίες ξεκίνησαν το 1993.

“Αυτό που ξεκίνησε ως συζήτηση για να ‘διευθετηθεί’ μια υποτιθέμενη διαφορά έχει γίνει 25 χρόνια αργότερα μια προσπάθεια να διαπραχθεί μια γενοκτονία του μακεδονικού λαού – να τους σβήσει, τη χώρα τους, τη γλώσσα τους και την ιστορία τους από τα βιβλία και τους χάρτες του κόσμου” ανέφεραν.

Οι ΜΚΟ δήλωσαν ότι οι Μακεδόνες εξαναγκάζονται σκανδαλωδώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να διαπραγματευτούν το όνομά τους, την εθνοτική και εθνική τους ταυτότητα, τη γλώσσα τους και την ιστορία τους ως προϋπόθεση για την προσχώρηση σε αυτούς τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που ασκείται μια τέτοια διεθνώς ενορχηστρωμένη πίεση σε έναν ολόκληρο λαό να αυτοκαταστραφεί – πίεση που προκαλείται από τα έθνη και τους οργανισμούς που υποτίθεντο ότι είναι οι θεματοφύλακες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον 21ο αιώνα” ανέφερε η δήλωση.

‘Γενοκτονία’

Οι ΜΚΟ ανέφεραν ότι το θέμα της ονομασίας είναι εφεύρεση της ελληνικής κυβέρνησης και είναι απλώς η συνέχιση και διεθνοποίηση μιας αιωνόβιας εγχώριας πολιτικής, άρνησης της εθνοτικής ταυτότητας της μακεδονικής μειονότητάς της.

Ζήτησαν τη σύσταση μιας ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας που διαπράχθηκαν κατά της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα από το 1913.

“Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδεχτεί το παρελθόν της, και να αναγνωρίσει δημόσια μια και καλή και να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία που διέπραξε επί της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα από το 1913” πρόσθεσαν.

Η συζήτηση για το όνομα της Μακεδονίας συνεχίζεται εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια. Η Αθήνα δε θέλει να έχει ο γείτονάς της το όνομα Μακεδονία, λόγω της ύπαρξης μιας περιοχής στην Ελλάδα με το ίδιο όνομα.

Αναγνωρίζει επί του παρόντος τη Μακεδονία ως την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), το όνομα που η Μακεδονία χρησιμοποίησε για να μπει στον ΟΗΕ το 1993.

Η διαμάχη υπήρξε ένα από τα βασικά εμπόδια για τις φιλοδοξίες της Μακεδονίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, εξαιτίας του δικαιώματος αρνησικυρίας της Ελλάδας.

Παρά τη διαφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αναγνωρίζουν τη Μακεδονία με το σημερινό της όνομα».

Loading