Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου παραμένει ο Αντόνιο Ταγιάνι

Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου πρόκειται να παραμείνει ο Αντώνιο Ταγιάνι διαψεύδοντας τις φήμες που τον ήθελαν να παραιτείται από το αξίωμά του για να ασχοληθεί ενεργά με την ιταλική πολιτική σκηνή.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Η προτεραιότητά μου ήταν πάντα το συμφέρον του Ευρωκοινοβουλίου. Είμαι, βέβαια, και ευρωβουλευτής που εξελέγη με τα ψηφοδέλτια της Φόρτσα Ιτάλια», πρόσθεσε, απαντώντας στην ουσία στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε βιαστεί να ανακοινώσει ότι ο Ταγιάνι θα ήταν ο υποψήφιο πρωθυπουργός του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια».

Επιμένουν οι φήμες για τον Ταγιάνι

Παρόλα αυτά πολλοί είναι οι πολιτικοί αναλυτές στην Ιταλία που υποστηρίζουν ότι το όνομα του Ταγιάνι θα μπορούσε να επανέλθει στην επικαιρότητα εφόσον ο Ματτέο Σαλβίνι, που προτάθηκε από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, δεν καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός.

Οι ίδιοι αναλυτές επιμένουν ότι ο νυν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα μπορούσε να λειτουργήσει ενωτικά στην παρούσα χρονική και πολιτική στιγμή καθώς όχι μόνο θεωρείται πρόσωπο κοινής αποδοχής, αλλά και μια μετριοπαθής προσωπικότητα.

Loading