Αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Σημαντικές αυξήσεις τόσο στις κύριες, όσο και στις επικουρικές συντάξεις, έρχονται σύντομα, όπως τουλάχιστον τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης έπειτα από τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και την ψήφιση του νέου νόμου για το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης τόνισε σήμερα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ πως «από τις 4/10/2019, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους, δεν θα δοθούν άμεσα, αλλά τα λεφτά δε χάνονται. Από την ημέρα που θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό θα είναι η και η πρώτη καταβολή, η τρέχουσα και θα υπάρξει και αναδρομική καταβολή χρημάτων».

Επίσης συμπλήρωσε πως «δεν χρειάζεται κανείς να προσφύγει σε κανέναν δικηγόρο, καθώς τα λεφτά θα καταβληθούν στο ακέραιο», ενώ υπογράμμισε πως στο εξής «δεν θα ξαναυπάρξει καμιά μείωση στις συντάξεις».

Πόσες συντάξεις είναι πάνω από τα όρια των 1.300 ευρώ

Σ’ ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις δε, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «υπήρχε παρέμβαση από τα 1.300 ευρώ και πάνω» και ότι «465.512 συνταξιούχοι βρίσκονται πάνω από αυτά τα όρια των 1.300 ευρώ, με αποτέλεσμα να δουν πραγματικά αύξηση».

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο υπογράμμισε πως «η εθνική αναλογιστική αρχή θα δει με ακρίβεια από ποιο έτος και μετά θα μπορούμε να δώσουμε αυξήσεις με βάση τη βιωσιμότητα του συστήματος», εξηγώντας ότι «δεν θα γίνει από τώρα αύξηση αλλά από τη στιγμή που θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό».

Τέλος υπογράμμισε πως «το εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και λόγω της μείωσης της φορολογίας. Ο φορολογικός συντελεστής του 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, γεγονός που δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από την 1η Ιανουαρίου και αφορά τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες και το οποίο έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό».

Loading