Α. Ξανθός: Πληγωμένο το ΕΣΥ από την υποχρεωτική αργία του ανεμβολίαστου προσωπικού

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατακεραυνώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις με αφορμή την υποχρεωτική αργία του ανεμβολίαστου προσωπικού

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «περίπου 10.000 εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών έχουν απομακρυνθεί από τη δουλειά τους, το υπόλοιπο προσωπικό πιέζεται αφόρητα καλύπτοντας το κενό με περισσότερες εφημερίες, βάρδιες, νυχτερινά, αργίες και η αποδιοργάνωση πολλών τμημάτων σε όλη τη χώρα έχει αρχίσει να φαίνεται. Έχουν αποχωρήσει 580 εργαζόμενοι (γιατροί-διασώστες-διοικητικοί υπάλληλοι) επί συνόλου 4.700 πανελλαδικά (ποσοστό 12%)», σημειώνοντας ότι «αυτό έχει άμεση επίπτωση στα διαθέσιμα ασθενοφόρα ανά βάρδια και στην έγκαιρη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στο επείγον περιστατικό».

Όσον αφορά την απόφαση για αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών: «παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κίνηση πολιτικού αυταρχισμού, κοινωνικής αναλγησίας και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ. Δεν είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά η αναζήτηση “εξιλαστήριων θυμάτων” για την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας και την αποτυχία της “Επιχείρησης Ελευθερία”, αλλά και η αξιοποίηση της ευκαιρίας για ανάθεση υπηρεσιών του ΕΣΥ σε ιδιώτες. Είναι χαρακτηριστική η τροπολογία που κατατέθηκε για αγορά υπηρεσιών (εργαστηριακών εξετάσεων, διακομιδής ασθενών, διοικητικής υποστήριξης κλπ)από ιδιωτικές εταιρείες». 

Ο κ. Ξανθός είπε για τον Θάνο Πλέυρη, τον νέο υπουργό Υγείας  και την απόφαση του να δώσει την ευκαιρία στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα, πως: «αναγκάστηκε να κάνει μια μικρή υποχώρηση (επιστροφή μετά την 1η δόση του εμβολίου και όχι μετά την πλήρη ανοσοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε αργία), αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να μην είναι διαχειρίσιμη». Σημείωσε ότι «επειδή δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος στο ΕΣΥ, η μόνη λύση είναι η αναστολή εφαρμογής του νόμου και η διασφάλιση του καθολικού εμβολιασμού του προσωπικού των δομών υγείας με πειθώ και συναίνεση». 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Έκτακτο μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία – Παράταση μέτρων σε Ηράκλειο και Μεσσηνία

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading