Φωτάκης: «Ποτέ δεν πήρα επίδομα ενοικίου» (vd)

Αρνείται ότι έχει λάβει επίδομα ενοικίου ο Κώστας Φωτάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας μίλησε τηλεφωνικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος νωρίτερα είχε παρουσιάσει έγγραφο με πίστωση 5.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών διαμονής του κ. Φωτάκη στην Αθήνα.

«Ουδέποτε έχω πάρει επίδομα ενοικίου ή οποιασδήποτε άλλης δαπάνης. Συγκεκριμένα, αυτό (το ποσό) ήταν για έξοδα κίνησης τα οποία ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει. Έγινε αίτημα στο υπουργείο Παιδείας, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα έξοδα κίνησης», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Μένω στο σπίτι του γιου μου»

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι το έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια κάνει λόγο για «κάλυψη δαπανών διαμονής», κάτι που παραδέχτηκε ο κ. Φωτάκης, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι ουδέποτε αξιοποίησε το ποσό.

Μάλιστα, εξήγησε ότι δε χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα, επειδή μένει στο σπίτι του γιου του.

Ανέβηκαν οι τόνοι

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στη συνέχεια ο κ. Φωτάκης ανέβασε τους τόνους, λέγοντας σε αυστηρό τόνο στους δημοσιογράφους: «Απορώ, όταν κάνετε έρευνα, γιατί δεν παίρνετε ένα τηλέφωνο να ρωτήσετε… Βάζετε τα ονόματα από κάτω, γίνεται δημόσια διαπόμπευση».

«Αυτή η αίτηση είχε γίνει, όταν είχα μία αμφιβολία στο πού θα μείνω. Δεν ήταν για το ενοίκιο, αλλά για να μένω σε ξενοδοχείο κάποιες φορές, αν χρειαζόταν», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι θέλουν να πολιτική.

Loading