“Τσαλακωμένος” αριστερός δηλώνει ο Τσακαλώτος

Αναφερόμενος στις δηλώσεις – προτάσεις Μελανσόν σχετικά με την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για τα μέτρα που έχει κληθεί να πάρει η ελληνική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

«Προφανώς συμβιβαστήκαμε, αλλά δεν νιώθω τύψεις γι’ αυτό. Ο κ. Μελανσόν είναι ευρωσκεπτικιστής. Αν διαλυθεί η Ευρωζώνη σήμερα θα υπάρξει καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα. Λίγο «τσαλακωμένος» αριστερός μπορεί να αισθάνομαι. Υπάρχουν προβλήματα και εννοείται πως έχουν γίνει οι απαραίτητοι συμβιβασμοί» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε ένα πρόγραμμα που θα το οικειοποιηθεί ο ελληνικός λαός. Η μεγάλη αλλαγή θα είναι το πρόγραμμα το οποίο εμείς θα παρουσιάσουμε στον κόσμο και αυτός θα έχει την ευκαιρία να το στηρίξει μέσα από τις εκλογές», ενώ σχετικά με τις κατηγορίες που ακούγονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση δημιουργεί το «μαξιλάρι ασφαλείας» στην οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι: «Το απόθεμα δεν το παίρνουμε από το ΕΣΠΑ, είναι χρήματα από το πρόγραμμα του ESM και από τις εξόδους στις αγορές. Το σημαντικό είναι η χώρα να βγει από την εντατική.

Δεν είναι σωστό να μην έχουμε την ωριμότητα και την πίστη πως ολόκληρη η οικονομία μπορεί να κινηθεί χωρίς στήριξη και πρόγραμμα. Είμαστε τυχεροί γιατί τώρα η οικονομία στην Ευρώπη, ανακάμπτει. Κάποια στιγμή παίρνεις μια απόφαση. Αλλάξαμε τη χώρα. Τώρα πρέπει να μας εμπιστευθούν οι αγορές και τα κράτη μέλη. Και οι αγορές είναι πολύ ευχαριστημένες από την πρόοδό μας».

“Επιτήρηση και σήμερα και αύριο”

Σ’ ότι αφορά τις δηλώσεις Κοστέλο για δεκαετή επιτήρηση, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως…«θα υπάρχει επιτήρηση και σήμερα και αύριο η οποία όμως συνεχώς θα μειώνεται. Υπάρχει ένα μεγάλο πλαίσιο επιτήρησης το οποίο όμως βρίσκεται μέσα στην ατζέντα Μακρόν και υπάρχει η προοπτική χαλάρωσής του», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο επικείμενο συλλαλητήριο για την ονομασία της πΓΔΜ στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή: «Θεωρώ εντελώς νόμιμο τρόπο έκφρασης τα συλλαλητήρια. Ο κόσμος έχει δικαίωμα να εκφράζεται έτσι για ότι θεωρεί αναγκαίο.

Θα έλεγα σε όσους βγαίνουν στους δρόμους πως πέρα από τα σύμβολα που είναι σημαντικά να υπάρχουν και άλλες οπτικές για το ζήτημα. Η κοινή ανάπτυξη με τον Βόρειο γείτονα πρέπει να είναι σήμερα το ζητούμενο. Νομίζω ότι είμαστε σε μια φάση που η αριστερά δικαιώνεται για τις θέσεις της. Η αριστερά πάντα έλεγε σημαντικό το όνομα, αλλά να βρούμε μια λύση».

Loading