«Δεν είναι ανεκτό το παρακράτος του Ρουβίκωνα»

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε από την Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «κλείσιμο» της πρώτης ημέρας της περιοδείας του. Με πιο ηχηρό εκείνο που έστειλε για το Ρουβίκωνα.

Μίλησε για λύση στο Σκοπιανό η οποία «πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη», σημείωσε ότι «δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό να βγαίνει το παρακράτος του Ρουβίκωνα να απειλεί με επεισόδια και η κυβέρνηση να κοιτάζει απαθής» και τόνισε ότι η ΝΔ δεν δέχεται μαθήματα από τους σημερινούς κυβερνώντες γιατί τα μισά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το 2008 ζητούσαν να αναγνωριστούν ως Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

“Λύση δεν δόσεις δεν είναι αποδεκτή”

Για το Σκοπιανό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «λύση σε δόσεις με την Ελλάδα να πληρώνει τοις μετρητοίς όχι μόνο δεν θα γίνει δεκτή, αλλά είναι επικίνδυνη», εξηγώντας πως «η συμφωνία είτε θα είναι συνολική, είτε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

«Ένας υπεύθυνος πρωθυπουργός θα επεδίωκε την εθνική συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα. Θα ενημέρωνε τους πολίτες. Κυρίως, όμως, θα σεβόταν τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες τους. Θα προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ο κ. Τσίπρας δεν το έκανε. Αντιθέτως, όλα τα πολιτικά Κόμματα του έχουν γυρίσει την πλάτη και ο ελληνικός λαός εκφράζει την εύστοχη ανησυχία του. Γιατί οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί οτιδήποτε» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σιωπή του Μαξίμου για το Ρουβίκωνα

Στο σημείο αυτό στηλίτευσε την σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου στις απειλές του Ρουβίκωνα, ενώ αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Κυριακής επισήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση σέβεται όσους πολίτες επιλέξουν να πάνε σε αυτό, όπως και εκείνους που επιλέξουν να μην πάνε.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημείωσε πως Τσίπρας και Καμμένος έχουν αποτύχει. Έκαναν ευκολότερη τη ζωή των δανειστών αλλά χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων σχολίασε δεικτικά. Και πρόσθεσε: «Για μας η Ελλάδα είναι μία. Εμείς νοιαζόμαστε για όλους, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά. Δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε δικούς μας και σε αντιπάλους. Κι αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική ευθύνης και σε ένα γιουρούσι στην εξουσία».

“Την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ τη ζήσαμε”

Τέλος απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης προς όλους. «Ελάτε μαζί μας. Την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ τη ζήσαμε. Ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Ώρα να απαλλαγούμε από αυτή την ανίκανη, ανέντιμη και ανήθικη Κυβέρνηση. Από αυτούς που φτωχοποίησαν τη χώρα. Αυτούς που χτίζουν καθεστώς επενδύοντας στη δυστυχία των Ελλήνων. Αυτούς που κρύβουν το μέλλον της Πατρίδας πίσω από το σκοτάδι του διχασμού. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ελάτε να ενώσουμε δυνάμεις. Ελάτε να κάνουμε την Πατρίδα μας ξανά δυνατή και περήφανη. Ελάτε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Ελάτε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Πάμε μαζί, πάμε δυνατά για να πάμε ξανά την Ελλάδα μπροστά» κατέληξε.

 

 

Loading