Δημοσχάκης: «Σύμμαχος της Ελλάδας η Ν. Κορέα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα»

«Σύμμαχο της Ελλάδας» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα αποκάλεσε τη Νότια Κορέα ο βουλευτής της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατά την παρέμβασή του στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελλάδας-Νότιας Κορέας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Δημοσχάκης υπογράμμισε ότι διαχρονικά η Ελλάδα έχει άριστες σχέσεις με τη Ν. Κορέα και αυτό φαίνεται και στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο.

Επεσήμανε επίσης ότι η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και η επιθετική ρητορική που χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος δεν συμβαδίζουν με τους κανόνες καλής γειτονίας και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση του Διεθνούς Δικαίου.

Παράνομη η κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Ο κ. Δημοσχάκης τόνισε ακόμη ότι η Τουρκία κρατάει παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που φύλαγαν τα ελληνοτουρκικά, Νατοϊκά  και ευρωπαϊκά σύνορα.

Τέλος ζήτησε από τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Ν. Κορέας όταν θα γυρίσουν πίσω στην Πατρίδα τους να θυμούνται δυο σημαντικά πράγματα από την Ελλάδα! Να προχωρήσει η χώρα τους σε μια πράξη αλληλεγγύης για τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού και να στηρίξουν την Ελλάδα σε διπλωματικό επίπεδο απέναντι στη συνεχόμενη ένταση που προκαλεί η Τουρκία.

Loading