ΣΥΡΙΖΑ: Κλειστά χαρτιά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε αναμονή για το άνοιγμα της συζήτησης που θα αφορά τις υποψηφιότητες στις δημοτικές εκλογές, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, όπως τουλάχιστον τόνισε σήμερα ο γραμματέας της οργάνωσης στην α’ εκλογική περιφέρεια, Χρήστος Δουίτσης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους.

Όπως τόνισε ο Χ. Δουίτσης, «το μόνο που έχει γίνει είναι μια συζήτηση με τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προς την κατεύθυνση συγκρότησης κοινωνικών κινημάτων με προοδευτικές δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει τις δημοτικές εκλογές με την προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και επιδικώκει τη διαμόρφωση συσχετισμού δυνάμεων με προοδευτικό πρόσημο».

Συγκεκριμένα, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι τα πράγματα είναι περισσότερο σύνθετα, υπό την έννοια ότι υπάρχει ήδη η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο, Ρία Καλφακάκου, ενώ θα γίνει συζήτηση και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τη λήψη απόφασης ως προς την υποψηφιότητα που θα στηριχτεί.

“Ο Μπουτάρης σε κάποια θέματα είχε θετικό πρόσημο, σε κάποια άλλα όχι”

Εξάλλου σε ερώτηση για το αν το κυβερνών κόμμα προτίθεται να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη σε περίπτωση που αυτός επιλέξει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ούτε επικρότησε ούτε απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας. «Υπάρχου θέματα που η στάση του είχε θετικό και προοδευτικό πρόσημο, όπως το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Κάποιες εξαγγελίες του τις υλοποίησε κάποιες άλλες όχι», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας απλά ότι στον «ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ανοιχτοί και δεν θέτουμε προαπαιτούμενα».

Loading