Πέρασε το άρθρο για αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, το περιβόητο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Πόσοι ψήφισαν “ναι” στην αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 264 βουλευτών που έδωσαν το «παρών» στην ψηφοφορία, υπέρ του επίμαχου άρθρου τάχθηκαν οι 161, ενώ καταψήφισαν οι 103.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, έστειλε επιστολική ψήφο, με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8.

Πριν την ονομαστική ψηφοφορία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα «μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής» είχε ψηφιστεί επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.

Οι διαρροές και ο… αργοπορημένος Κοντονής

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δέκα βουλευτές από τις τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες που στήριξαν τη διάταξη απουσίαζαν από τη διαδικασία. Κάποιοι εξ αυτών επέλεξαν συνειδητά να μη δώσουν το «παρών», προκειμένου να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την επίμαχη διάταξη, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, δεν… πρόλαβαν να παραβρεθούν εγκαίρως στη Βουλή και να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα η ψηφοφορία

Στα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας είναι και το γεγονός ότι αυτή έγινε με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει εγκατασταθεί στα έδρανα της Βουλής. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχαμε δήλωση ψήφου δια μικροφώνου.

Loading