Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στις 24/01 στο Νταβός

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η συνάντηση αυτή έρχεται σε δεύτερο στάδιο μετά την πρώτη επαφή του Μάθιου Νίμιτς με τους διαμεσολαβητές των δυο χωρών, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφκι στη Νέα Υόρκη.

Αισιόδοξος δηλώνει ο Ζάεφ

Σε αντίθεση με το Μέγαρο Μαξίμου που δεν σχολιάζει την επικείμενη συνάντηση, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εξακολουθεί να δηλώνει αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών», δήλωσε από την πόλη Στρούγκα όπου παρέστηκε στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων, καθώς σήμερα στη χώρα του εορτάζονται τα Θεοφάνεια (με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε ότι η όποια λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, προκειμένου οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν επί αυτής.

Loading