Κρούσματα λεπτοσπείρωσης από ποντίκια σε ειδικό σχολείο

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει σε γονείς και δασκάλους η καταγγελία της προέδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ειδικού σχολείου της Θεσσαλονίκης για κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε αυτό εξαιτίας τρωκτικών που βρέθηκαν στο κτίριο όπου στεγάζεται. Ως αποτέλεσμα της καταγγελίας ακολούθησε η άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα καθώς τα λεγόμενα της προέδρου κρίθηκαν άκρως ανησυχητικά. 

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρτικής εξέτασης για καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών.

Τα κρούσματα κατέγραψαν μέλη του διδακτικού προσωπικού, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, που έκανε την καταγγελία, τόνισε πως τα τρωκτικά εμφανίστηκαν σε μεγάλη έκταση του σχολείου όπου φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ζητήθηκε δε, μέσω της έγγραφης καταγγελίας, να πιστοποιηθεί έλεγχος καταλληλότητας του κτιρίου, το οποίο εκμισθώνεται από ιδιώτη, διαφορετικά να γίνει μεταφορά του σχολείου σε άλλο χώρο.

Μετά τις αποκαλύψεις γονείς διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν πως φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο επιλέγοντας να τα κρατήσουν σπίτι, ενώ την ίδια ώρα η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων φέρεται να προσκόμισε έγγραφα που απέστειλε η διευθύντρια του σχολείου σε διάφορους φορείς της πόλης.

Έπειτα από όλα αυτά, ο διευθύνων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης την διενέργεια επείγουσας προκαταρτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως έκθεση σε κίνδυνο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, μία έρευνα που θα φέρει εις πέρας το αστυνομικό τμήμα της περιοχής με αυτοψίες στο χώρο και μαρτυρικές καταθέσεις.

 

Loading