Στρατιωτική συνάντηση κορυφής Ελλάδας-Τουρκίας

Σε στρατιωτική συνάντηση κορυφής Ελλάδας-Τουρκίας η οποία σχεδιάζεται αναμένεται να αναζητηθούν «καθαρές κουβέντες» για τις προθέσεις της γειτονικής χώρας όσον αφορά τα Ίμια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, o Α/ΓΕΕΘΑ Nαύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο Τούρκος ομόλογός του στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση ημερομηνίας και τόπου, προκειμένου να ορίσουν διμερή στρατιωτική συνάντηση κορυφής.

Στρατιωτική συνάντηση κορυφής για αποκλιμάκωση της έντασης

Στόχος και επιδίωξη είναι προφανώς η αποκλιμάκωση της έντασης της τελευταίας περιόδου και η άρση παρεξηγήσεων που προκάλεσαν δημόσιες δηλώσεις όπως αυτή του Τούρκου στρατηγού ο οποίος λίγα 24ωρα πριν διαβεβαίωνε για τη δυνατότητα της Τουρκίας, παράλληλα με το Αφρίν, να διεξάγει επιχειρήσεις σε τρία μέτωπα -ένα εξ αυτών το Αιγαίο. «Μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το Αιγαίο, έχουμε την εξουσία να λειτουργούμε στο Αφρίν και να ελέγξουμε ταυτόχρονα την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο» είχε δηλώσει ο Χουλουσί Ακάρ, προκαλώντας δυσαρέσκεια στην Αθήνα που δεν επιδιώκει ούτε αναζητά ελληνοτουρκική ένταση.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι τόπος συνάντησης των δύο αξιωματούχων, θα μπορούσε να είναι η Ρώμη ή και οι Βρυξέλλες, ωστόσο δεν έχουν ακόμα κλειδώσει ούτε ο τόπος ούτε η ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι Τσίπρας  και Ερντογάν είχαν ενθαρρύνει στο Μέγαρο Μαξίμου την εντατικοποίηση του στρατιωτικού διαλόγου μεταξύ των δύο αρχηγών, κατά την τελευταία επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

 

Loading