Στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός Άμυνας

Στην Αθήνα αναμένεται ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κ. Αγγελίδης ταξιδεύει στην ελληνική πρωτεύουσα, έπειτα από πρόσκληση του ΥΠΕΞ, Πάνου Καμμένου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα και πέραν της συνάντησης που θα έχει με τον κ. Καμμένο, ο Σάββας Αγγελίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Δουζίνα.

Σύσκεψη με τους επιτελείς του ΥΠΕΘΑ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με τον Έλληνα υπουργό και επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για θέματα που αφορούν στη συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας, κυρίως σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και ειδικότερα η υφιστάμενη συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας στον τομέα του Υπουργείου Άμυνας και τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας αυτής.

Ασφαλώς, αναμένεται να συζητηθούν επίσης οι τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΑΟΖ), οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου από την Τουρκία, καθώς και θέματα περιφερειακής ασφάλειας και τριμερούς συνεργασίας με χώρες της περιοχής.

Στις 25 Μαρτίου, μάλιστα, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading