Σκουρλέτης: «Ο Σαμαράς πάει να γίνει “νονός” του συλλαλητηρίου»

Την άποψη ότι κάποιοι εξυπηρετούν σκοπιμότητες αναφορικά με το θέμα των συλλαλητηρίων για την ονομασία της πΓΔΜ, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, βάζοντας στο στόχαστρό, τόσο τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον Δ. Καμμένο από την πλευρά των ΑΝΕΛ.

«Ο Δημήτρης Καμμένος αποτελεί ένα προβληματάκι για την κυβέρνηση, λόγω των ακραίων θέσεων που έχει εκφράσει. Επίσημα οι ΑΝΕΛ δεν έχουν ενστερνιστεί ακραίες απόψεις. Οι ΑΝΕΛ έχουν σαφώς διαφορετική προσέγγιση στο Σκοπιανό από εμάς και διαφωνούμε. Το ξέραμε αυτό. Ωστόσο, δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει συνολικό πρόβλημα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες» τόνισε μεταξύ άλλων σε εκπομπή του epsilontv ο κ. Σκουρλέτης.

“Πολύμορφη συνάντηση κόσμου”

Και για τα συλλαλητήρια πρόσθεσε: «Ο Σαμαράς πάει να γίνει «νονός» του αυριανού συλλαλητηρίου. Κάποιοι θέλουν να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες μέσα από αυτό. Δεν υπάρχουν όμως στην Ελλάδα λιγότερο ή περισσότερο πατριώτες», ενώ υπογράμμισε ακόμα ότι η αυριανή κινητοποίηση είναι μια «πολύμορφη συνάντηση κόσμου» την οποία η κυβέρνηση θα προσμετρήσει στους χειρισμούς της για το θέμα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μπορεί να «χαλάσει» το θέμα εξεύρεσης λύσης για την πΓΔΜ, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία» και πως «αν χαλάσει το θέμα, θα χαλάσει από την αδιάλλακτη στάση των Σκοπίων».

«Τα εθνικά θέματα πρέπει να τα κοιτάμε με όρους μίας κοινής πλειοψηφίας και όχι με κομματικά κριτήρια. Με σοβαρό νηφάλιο διάλογο στην χώρα. Ο ισχυρός παίχτης είναι η Ελλάδα», κατεληξε.

Loading