Εξαγορά κόκκινων δανείων δημοσίων υπαλλήλων υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχέδιο εξαγοράς των κόκκινων δανείων δημοσίων υπαλλήλων από φορείς του Δημοσίου, ώστε αυτά να αγοράζονται στη συνέχεια από τους ίδιους τους δανειολήπτες στην τιμή των funds, μελετά η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση κλείνει για ακόμη μια φορά το μάτι στους δημοσίους υπαλλήλους, αφού μετά τις υποσχέσεις Καμμένου ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα… αγοράσει τα κόκκινα δάνειά τους, ο κ. Παπαδημητρίου άφησε να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένο… μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλο το δημόσιο τομέα.

Κλείνει το μάτι στους δημόσιους υπαλλήλους

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι «η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του δημοσίου μπορεί να προσφέρει λύση. Μελετάμε το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου, αλλά με προσοχή ώστε να μην υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα ούτε και νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών».

Αν και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, η συγκεκριμένη εξαγγελία μόνο ικανοποιημένους άφησε τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι αποτελούν έτσι και αλλιώς προνομιακό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε πως: «Ένα επιπλέον εργαλείο είναι η διάθεση επενδυτικών κεφαλαίων, ώστε να διευκολύνονται οι δανειολήπτες. Αυτό το εργαλείο σχεδιάζει να αξιοποιήσει το ΥΠΕΘΑ με εξαγορά κόκκινων δανείων στρατιωτικών. Θα χρειαστεί μια νομοθετική παρέμβαση ώστε να προσαρμοστεί ο νόμος και να προστεθεί στις δραστηριότητές του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών η εξαγορά δανείων».

 

Loading