Σαμαράς: «Ήρθα να καταγγείλω, όχι να απολογηθώ»

«Ήρθα να καταγγείλω, όχι να απολογηθώ!» ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής, σε οργισμένο ύφος, ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «γελοίο» το κατηγορητήριο και δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στην αθωότητά του. «Αυτό το πραξικόπημα πρέπει να σταματήσει. Όταν σε σπιλώνουν και είσαι πέρα για πέρα αθώος, ξέρεις πως θα καθαρίσεις στο τέλος δικαστικά» προσέθεσε. Και συνέχισε: «Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει. Δεν ήρθα να διατρανώσω πως είμαι αθώος, αλλά να καταγγείλω τους κινδύνους για τη χώρα και το πολίτευμα»

Επίσης έκανε λόγο για σκευωρία που βγάζει μάτι. «Δεν ψάξατε για τους ενόχους, τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα εσείς οι ίδιοι» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

«Η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία στα ελληνικά χρονικά»

Όσον αφορά στις μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων, για αυτές είπε ότι τις έγραψαν στο γόνατο και έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

«Φέρνουν έτοιμες καταθέσεις σε στικάκι και μπαίνουν με άλλη γραμματοσειρά. Και θα ζητήσουμε πραγματογνωμοσύνη γι’ αυτό. Ποιος τις υπαγόρευε αυτές τις καταθέσεις; Η υπόθεση κραυγάζει από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν στοχοποιώ κανέναν, υπερασπίζομαι τον εαυτό μου όπως έχω ανάγκη» τόνισε σε υψηλούς τόνους.

Επίσης ζήτησε έλεγχο για τους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση.

«Παραμύθι» η καταγγελία περί δωροδοκίας του

Στο σκέλος που τον αφορά, για την καταγγελία περί δωροδοκίας του με τροχήλατη βαλίτσα στο πάρκινγκ του Μεγάρου Μαξίμου, τη χαρακτήρισε «παραμύθι» και «πολιτική αλητεία».

«Τους μηνύω για υπαρκτά αδικήματα»

«Εμάς μας παραπέμπουν για παραγραμμένα δήθεν αδικήματα. Εγώ τους μηνύω για υπαρκτά αδικήματα.  Ζητάω να ανοίξουν πλήρως οι λογαριασμοί μου. Αυτοί να δω τι θα κάνουν όταν δεν θα υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία να τους προστατεύει» σημείωσε αμέσως μετά, προειδοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα για τα μελλούμενα.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα θα λογοδοτήσει και για πολλά άλλα. Για τα όσα χάσαμε λόγω του μνημονίου. Ο Ρέγκλινγκ λέει για 100 δις. ευρώ, ο Βίζερ λέει για 200».

Loading