Ρέγκλινγκ: Υπό εποπτεία παραμένει η Ελλάδα

Τέλος στον κυβερνητικό μύθο ότι τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα επιτύχει καθαρή έξοδο από τα μνημόνια έβαλε σήμερα ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό εποπτεία και μετά το πρόγραμμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε πως: «Η Ελλάδα θα βρεθεί υπό παρακολούθηση μετά το τέλος του προγράμματος, όπως και οι άλλες χώρες που βγήκαν από αυτά», βάζοντας στον… πάγο το success story που προσπαθεί να στήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σημείωσε δε ότι πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία, προσθέτοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση έχει περισσότερη σημασία «γιατί η Ελλάδα πήρε τα περισσότερα χρήματα από τον ESM από οποιαδήποτε άλλη χώρα».

“Ευνοϊκές οι εξελίξεις στις αγορές”

Τέλος ο κ. Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε ως πολύ καλό το γεγονός ότι οι εξελίξεις στις αγορές είναι πολύ ευνοϊκές τους τελευταίους μήνες. «Αυτό πιστεύω ότι είναι το αποτέλεσμα της καλής εφαρμογής του συμφωνημένου προγράμματος. Πέρυσι υπήρξε μια πρώτη έκδοση ομολόγου και η διαχείριση των υποχρεώσεων ήταν αρκετά επιτυχημένη», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Loading