Πώς μπλέκουν Παυλόπουλο στην κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Πώς μπλέκουν Παυλόπουλο στην κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη! Ως ανίκανο ακόμα και να υπερασπιστεί με σθένος την τακτική την οποία ο ίδιος έχει επιλέξει, χαρακτηρίζουν στο Μαξίμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κι αυτό γιατί, όπως λένε, ο πρόεδρος της ΝΔ, γνωρίζοντας την αβασιμότητα των επιχειρημάτων του για τη συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής σε βάρος των Κουρουμπλή- Ξανθού- Πολάκη για αδικήματα τα οποία ακόμα κι αν είχαν τελεστεί, έχουν παραγραφεί, επικεντρώθηκε στα εθνικά θέματα, πιστεύοντας ότι σε αυτά θα στριμώξει την κυβέρνηση.

«Αντιθέτως», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «ο ίδιος βρέθηκε σε δυσχερή θέση, αφού θέλησε να σπεκουλάρει με τα ελληνοτουρκικά και το Μακεδονικό σε μια πολύ ευαίσθητη χρονική συγκυρία και δεν του βγήκε.

Αποδείχθηκε, εξάλλου, για μια ακόμα φορά και με το άρθρο Σαμαρά στους Financial Times ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δέσμιος των ακροδεξιών του κόμματός του».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν στο www.politik.gr πως ο κ. Μητσοτάκης εσφαλμένως επέλεξε να αφιερώσει τα τρία τέταρτα της παρέμβασής του στη Βουλή στα εθνικά θέματα και, μάλιστα, λέγοντας πολλά πράγματα τα οποία δεν ισχύουν.

«Τα έκανε, εξάλλου, ακόμα χειρότερα επιχειρώντας να καλύψει τη ζημιά με διαρροή πως ο πρωθυπουργός δεν απάντησε για το αν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν κοπεί γιατί του είχε τάξει την επιστροφή των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών αξιωματικών και δεν το έπραξε», επισημαίνουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπογραμμίζουν πως ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να πάρει στο τηλέφωνο τον πρόεδρο της Τουρκίας για ένα σύνηθες μεθοριακό περιστατικό και θα το κάνει μόνο όταν το αποτέλεσμα θα είναι εξασφαλισμένο, αφού δεν επιθυμεί ο ίδιος να κλιμακώσει καταστάσεις.

Στο Μαξίμου, επίσης, εκτιμούν πως υπάρχει σε αυτό το πλαίσιο και μια σκόπιμη στοχοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας όχι μόνο από τον γείτονα εξ ανατολών, αλλά κι από το εσωτερικό με πρόθεση να στιγματιστεί ως κυβερνητικό φερέφωνο και να ανοίξει ο δρόμος για αντικατάστασή του στην προεδρική εκλογή την άνοιξη του 2020.

«Πιστεύουν ορισμένοι ότι χτυπώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο χτυπούν τον Αλέξη Τσίπρα και πως ανοίγει ο δρόμος για να αναλάβουν οι ίδιοι το ύπατο αξίωμα, αλλά δεν θα τους περάσει», προσθέτουν με νόημα οι ίδιοι άνθρωποι.

Loading