Κάτι «τρέχει» με τον Π. Καμμένο και τον Τσίπρα

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Κάτι «τρέχει» με τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα πεπραγμένα στην υγεία των υπουργών Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν ήταν καθόλου τυχαία η «ατάκα» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς τον πρωθυπουργό πως έχει επιλέξει να συμπορευτεί «με έναν άνθρωπο που είναι απών» και με τον οποίο τους ενώνει μονάχα «η αγάπη για την καρέκλα». Η συγκεκριμένη φράση ήταν απόλυτα στοχευμένη καθώς ήθελε να αναδείξει το ορατό χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δυο συγκυβερνητών.

Οι ενδείξεις που γίνονται αποδείξεις είναι πολλές τις τελευταίες εβδομάδες και τα δικαιώματα που δίνουν με τον μεταξύ τους “πάγο” οι δυο πολιτικοί είναι ακόμα περισσότερα. Πρώτον οι φήμες οργιάζουν πως ο Φώτης Κουβέλης δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα «υπό» τον Πάνο Καμμένο, αλλά θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας μόλις εκείνος αποχωρήσει από το υπουργείο με αφορμή το όνομα των Σκοπίων.

Δεύτερον η προχθεσινή συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη στο Πεντάγωνο, χωρίς να προηγηθεί καμία συνάντηση με τον καθ΄ύλην αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας. Και τρίτον η «εξαφάνιση» του Πάνου Καμμένου από προσώπου γης τις εφτά ημέρες που κυριαρχεί το θέμα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας. Ο άλλοτε λαλίστατος Πάνος Καμμένος έχει κηρύξει σιγή ασυρμάτου παρά το γεγονός πως όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα ένα μείζον εθνικό θέμα του δικού του χαρτοφυλακίου.

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως η δεινή προσωπική ήττα του υπουργού Εθνικής Άμυνας ανέδειξε την αδυναμία του να διαχειριστεί μια μεγάλη κρίση και συνάμα αποκαλύπτει την πλήρη «γύμνια» της κυβέρνησης να σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων.

«Λάθος οι κυβερνητικές εκτιμήσεις»

Όπως εξηγούν κύκλοι της Πειραιώς, όλες οι κυβερνητικές εκτιμήσεις για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών αποδείχθηκαν λανθασμένες διότι η Άγκυρα δεν είναι απλώς «νευρική», όπως υποστηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά είναι προφανές ότι πορεύεται βάση συγκεκριμένης στρατηγικής.

Στις ΗΠΑ για σειρά επαφών ο Μητσοτάκης

Στην περίπτωση δε που δεν βρεθεί σύντομα λύση, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να αναδείξει το θέμα στις ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιήσει ταξίδι την επόμενη εβδομάδα για σειρά προγραμματισμένων επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Loading