Πόλεμος Αντώναρου με Σαμαρά-Μητσοτάκη

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου, με τους Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά τη διαγραφή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω των δημόσιων πυρών που εξαπολύει με κάθε ευκαιρία κατά του Άδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Αντώναρος έχει απασφαλίσει κατηγορώντας μέσω διαδικτύου τον πρώην και τον νυν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι συρρικνώνουν το κόμμα!

Με χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή  επιβεβαίωσε με τα γραφόμενα του ότι κάτι κινείται στα κεντροδεξιά της ΝΔ, χρεώνοντας στον μεν Αντώνη Σαμαρά ότι οδήγησε το κόμμα «όλο και πιο δεξιά γκρεμίζοντάς την στον ιστορικό πάτο του 18,85%», στον δε Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ακολουθεί την τακτική του προκατόχου του αφήνοντας «τεράστια κενά για νέες πολιτικές πρωτοβουλίες στο κοινωνικά ευαίσθητο κεντρώο πολιτικό χώρο».

Κενά, όπως έγραψε, «που δεν μπορούν βέβαια να καλύψουν ούτε άστεγοι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, ούτε απολειφάδια διαφόρων… δράσεων, ούτε κάποιοι άκαπνοι φεντεραλιστές, ούτε πολιτικά αδαείς ελιτιστές και κολλεγιόπαιδες». Αν και δεν ονομάτισε, η γλαφυρή περιγραφή που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Αντώναρος ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική.

«Είμαστε πολλοί και γινόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο πολλοί»

Όσον αφορά στον επίλογο της ανάρτησής του, έμοιαζε ιδιαίτερα προειδοποιητική: «Γιατί είμαστε πολλοί, Και γινόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο πολλοί. Χωρίς να μπορεί κανείς να μας σταματήσει».

Νωρίτερα μάλιστα είχε φροντίσει να ρίξει και πάλι προειδοποιητικά πυρά χρησιμοποιώντας σε άλλη ανάρτησή του την ίδια φρασεολογία: «Είμαστε εδώ, είμαστε παντού, είμαστε πολλοί, είμαστε όλο και πιο πολλοί».

«Θα μας βρουν μπροστά τους…»

Οι τάσεις δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα με κεντροδεξιά χαρακτηριστικά είχαν διαφανεί εδώ και καιρό. Έγιναν όμως πιο εμφανείς στις 27 Μαρτίου όταν σε ανάρτησή του απηύθυνε ουσιαστικά ένα κάλεσμα συστράτευσης στους «πυρήνες που έχει δημιουργήσει σε όλη τη χώρα. «Γιατί πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και μυαλά για να βρούμε εφαρμόσιμες κι όχι θεωρητικές λύσεις. Για να δούμε πως θα οργανωθεί σε θετική βάση η Κεντροδεξιά κι όχι με χλωμές, αμελέτητες και ασυντόνιστες κινήσεις που σκέφτονται κάθε τόσο μυαλά χωρίς το παραμικρό πολιτικό υπόβαθρο. Μυαλά που δε νοιάζονται για τις ανάγκες της κοινωνίας, που μόνο για τη δική τους ανάδειξη και τα ψηφουλάκια ενδιαφέρονται».

Και συνέχιζε: «Να ξέρουν ένα πράγμα: την ψήφο του κόσμου δεν μπορεί να την υφαρπάξει κανείς. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Και θα μας βρουν μπροστά τους όπου κι αν πάνε, ό,τι κι αν κάνουν, οποίοι κι αν είναι. Αριστερά. Στο Κέντρο. Δεξιά. Γιατί δεν έχουμε εξαρτήσεις. Γιατί δεν έχουμε δεσμεύσεις. Γιατί δεν μας κρατάει κανείς».

Και κατέληγε πάλι με το ίδιο μοτίβο: «Το είπα και το ξαναλέω: Γινόμαστε περισσότεροι μέρα με τη μέρα. Ώρα με την ώρα. Θα ορθώσουμε την Ελλάδα. Με τη δίκη σας βοήθεια. Με τη δίκη σας στήριξη».

Τότε σημείωνε πως «σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε σχέδιο για κάποιο νέο φορέα. Δεν τον χρειαζόμαστε». Σήμερα φαίνεται πως το όλο εγχείρημα περνά σε νέα φάση…

Loading