Ποιοι φωνάζουν στην Φώφη “γερά, στροφή στ’Αριστερά”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ποιοί φωνάζουν στη Φώφη “γερά, στροφή στα Αριστερά”! Κάποιοι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής φαίνεται πως έχουν αφήσει ανοιχτές «Κερκόπορτες» προκειμένου να εισέλθουν στη συζήτηση για τη συμμαχία Κεντροαριστεράς- Αριστεράς και συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για ανθρώπους, όπως πληροφορούμαστε, οι οποίοι δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την τακτική των ίσων αποστάσεων που ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η οποία στην ουσία ευνοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το «Φώφη γερά, στροφή στα Αριστερά», το οποίο φώναξε στο ιδρυτικό συνέδριο η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί σαφή ένδειξη ενός άτυπου εμφυλίου στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, τον οποίο ο πρωθυπουργός, ως γνήσιος τακτικιστής, αναμένεται να εκμεταλλευτεί προς όφελός του.

Ιδίως όσο η κυρία Γεννηματά δείχνει να συμπλέει περισσότερο με τους Κώστα Σημίτη- Βαγγέλη Βενιζέλο- Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι «αλληθωρίζουν» ανοιχτά προς τη ΝΔ.

Διχασμός υπάρχει, εξάλλου, και στο Ποτάμι, με βουλευτές όπως ο Γιώργος Αμυράς να ταυτίζονται όλο και περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα με την αξιωματική αντιπολίτευση, αν κρίνουμε κι από την αποχώρηση του τελευταίου από την Προκαταρκτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis.

Από την άλλη, με το ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει, αν κι ο ίδιος το διέψευσε δημοσίως, ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος, ο οποίος άλλωστε διατηρεί στενή φιλική και οικογενειακή σχέση με τον Φώτη Κουβέλη.

Σε αυτό το πλαίσιο, δύο σημαντικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, ένας βουλευτής του Ποταμιού κι ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μάλιστα διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στη δημιουργία του νέου κεντροαριστερού φορέα, έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Φημολογείται, μάλιστα, πως επίκειται και συνάντησή τους με κορυφαίο υπουργό, εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα.

Όλα αυτά, πάντως, δεν σημαίνουν πως οι δύο άνδρες επιθυμούν να «μετακομίσουν» στο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όχι μέχρι η κυρία Γεννηματά να ξεκαθαρίσει προς τα πού θέλει να στρέψει το «καράβι» της Κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, θέλουν να προχωρήσει η συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας ακόμα και πριν τις εκλογές ως ανάχωμα στην επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία.

Loading