Παραιτήθηκε ο Στάθης Μαρίνος από υποψήφιος πρόεδρος του ΕΦΚΑ

Παραιτήθηκε ο Στάθης Μαρίνος από υποψήφιος πρόεδρος του ΕΦΚΑ μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Βρούτση για εμπλοκή του σε απευθείας αναθέσεις έργων της ΗΔΙΚΑ, της οποία υπήρξε σύμβουλος, στον συνέταιρό του.

Η συγκεκριμένη καταγγελία είχε ως αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί χθες η απαιτούμενη πλειοψηφία για τον διορισμό στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, να του ζητήσει να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του.

 Οι αποκαλύψεις Βρούτση

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε μέχρι προχθές μια εταιρεία πληροφορικής μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Καρκαλή. Προχθές με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ.Καρκαλή, ενώ πριν λίγες ημέρες η ΗΔΙΚΑ είχε δώσει δουλειά 20.000 ευρώ στον κ. Καρκαλή με απευθείας ανάθεση.

Παραδέχτηκε τη σχέση του με τον Καρκαλή

Ο κ. Μαρίνος απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε την σχέση του με τον κ. Καρκαλή: «Όντως ήταν συνέταιρος μου μέχρι χθες. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ γνωστός ηλεκτρολόγος. Στην Ελλάδα έχουμε λίγο κόσμο σε αυτό το επίπεδο. Και για αυτό ο κόσμος αυτός ανακυκλώνεται. Ο Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας».

Σε σχόλιό της για την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Μαρίνου για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ η ΝΔ σχολίασε δηκτικά: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!».

 

Loading