Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι η δυτική Αττική κρίνει πολλά

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρέθηκε σήμερα Τετάρτη στη Φυλή μόνο για να εγκαινιάσει το νέο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ο πρωθυπουργός δεν βρέθηκε σε αυτήν την υποβαθμισμένη γειτονιά του Λεκανοπεδίου ούτε καν μόνο και μόνο για να δώσει απαντήσεις στο αφήγημα της ΝΔ πως επί της κυβέρνησής του η βία και η ανομία έχουν «χτυπήσει κόκκινο».

«Οι απαντήσεις δίνονται με την καθημερινή δράση», υποστηρίζουν έτσι κι αλλιώς κυβερνητικές πηγές, οι οποίες υπενθυμίζουν πως η εξάρθρωση της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης «Compact 18» συνιστά μία σαφή ενέργεια προς την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών και πως αυτή η κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια, όπως αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα επί σαράντα χρόνια και υπόσχονταν πως θα έβγαζαν τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους, αλλά ποτέ δεν το έκαναν πράξη.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι η δυτική Αττική, η οποία εντάσσεται στη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, είναι κομβικής σημασίας για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν στηθούν βουλευτικές κάλπες.

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα προπύργια του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, τα οποία πρέπει να διατηρήσει αν επιθυμεί να ξανασχηματίσει κυβέρνηση.

Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι συνεργάτες του γνωρίζουν την αποξένωση που αισθάνονται πολλοί ψηφοφόροι τους στις λαϊκές γειτονιές- ιδίως μετά από την τραγωδία στη Μάνδρα-, αλλά πιστεύουν ότι μπορούν να τους ξανακερδίσουν αφού οι ίδιοι δεν έχουν πάρει την απόφαση να «μετακομίσουν» στη ΝΔ ή σε κάποιο άλλο κόμμα και μετεωρίζονται περιμένοντας απτές κινήσεις αγάπης από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.

Δεν είναι τυχαίο, επομένως, που ο κ. Τσίπρας δεν περιορίστηκε στην ομιλία του στη Φυλή μόνο στα ζητήματα ασφάλειας, αλλά προχώρησε σε διαπιστώσεις κι ανακοινώσεις που αφορούν τη γενικότερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Ούτε ήταν τυχαία, επίσης, η ειδική αναφορά του πρωθυπουργού στους Ρομά, μετά μάλιστα κι από την πρόσφατη ρατσιστική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκη.

Ακόμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, του 3% βασιζόταν πολύ στην ψήφο των μειονοτήτων και των κυνηγημένων κοινωνικών ομάδων, πολλώ δε μάλλον ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ…

Loading