Στο νοσοκομείο τρεις για τους πλειστηριασμούς

Για εικόνες πρωτοφανούς καταστολής από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων έκαναν λόγο οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18 στο κέντρο της Αθήνας.

Τρεις διαδηλωτές μετά την επίθεση που επιχείρησαν άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος των συγκεντρωμένος, τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων η μία γυναίκα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί πως οι τρεις τραυματίες είναι ο Άκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας από την ΛΑΕ, καθώς επίσης και η Δήμητρα Θανοπούλου από το κίνημα «Δεν πληρώνω» η οποία βρέθηκε στο έδαφος αφού προηγουμένως είχε βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης, δεχόμενη χτυπήματα στα πόδια από τους άνδρες της αστυνομικής δύναμης.

Μόνο στους Λαφαζάνη, Στρατούλη επιτράπηκε η είσοδος αλλά αρνήθηκαν

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αστυνομία είπε στους συγκεντρωμένους, ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Δημήτρης Στρατούλη και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ωστόσο εκείνη αρνήθηκαν καθώς κοινή επιθυμία ήταν να ανέβει αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας και του Κινήματος «Δεν πληρώνω» και κατόπιν κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν βίαια από την αστυνομία, καθώς οι άνδρες της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούσαν την είσοδο του κτιρίου, έκαναν χρήση των γκλομπς τους.

 

Loading