«Ο Κυριάκος θέλει μία κάλπη λόγω Σαμαρά»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Πανικό στην αξιωματική αντιπολίτευση λόγω Σαμαρά διαπιστώνουν στο Μαξίμου, ο οποίος πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί.

Σε αυτό το πλαίσιο αξιολογούν και την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να μη στηθούν δέκα κάλπες στην ψηφοφορία για Novartis, αλλά μόνο μία.

Χαρακτηρίζουν, μάλιστα, το επιχείρημα της ΝΔ πως η Novartis πρόκειται για μία κοινή υπόθεση όχι μόνο νομικώς έωλο, αλλά και πολιτικώς άτοπο.

«Από πότε συμπεριλήφθηκε στο νομικό μας σύστημα η συλλογική ευθύνη;», αναρωτιούνται με νόημα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με βαθιά γνώση του κι αποδίδουν σε άλλες σκοπιμότητες τη συγκεκριμένη κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο χαρακτηρίζουν κατατρομοκρατημένο και με το δίκιο του!

Ανησυχεί για διαφοροποιήσεις

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης ανησυχεί (sic) για διαφοροποιήσεις στην ψηφοφορία από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ οι οποίες ενδεχομένως να του προκαλέσουν πολιτικό πρόβλημα.

«Φανταστείτε, για παράδειγμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αυτό θα σημαίνει πως το καραμανλικό μπλοκ θα έχει αφήσει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ουσιαστικώς ακάλυπτο», σχολιάζουν οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι προσθέτουν πως σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό στην Πειραιώς να μην επιθυμούν να αποκαλύψουν σε κοινή θέα τον υπαρκτό εσωτερικό τους διχασμό.

Από την πλευρά του, το Μαξίμου δίνει έμφαση στην αρχηγική επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά με την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και τη δήλωσή του «on camera» με την οποία υπερσκέλισε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός τους.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν αμήχανη την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, «αφού παραδέχθηκε δημοσίως ότι σκάνδαλο Novartis υπάρχει, αλλά δεν κατάφερε παρά να ψελλίσει όσα προηγουμένως είχε πει ο κ. Σαμαράς στην παραληρηματική, αλλά αρχηγική του τοποθέτηση».

Εύχονται, μάλιστα, στον κ. Μητσοτάκη καλά ξεμπερδέματα με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος από ό,τι φαίνεται δεν έχει σκοπό να κρατήσει τη στάση «Βούδα» την οποία τηρεί εδώ και χρόνια ο Κώστας Καραμανλής.

Loading