Ν. Ανδρουλάκης: «Ούτε αρνητικός, ούτε αισιόδοξος για την αναθεώρηση του Συντάγματος»

Επιφυλακτικός ως προς την αναθεώρηση του συντάγματος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον ευρωβουλευτή της Ελιάς να δηλώνει στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» πως δεν είναι «ούτε αρνητικός, ούτε αισιόδοξος».

Όπως σημειώνει: «Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη για μια ουσιαστική συνταγματική αναθεώρηση, που θα εκσυγχρονίσει τον καταστατικό χάρτη της χώρας». Εκφράζει ωστόσο αμφιβολίες για το αν οι πολιτικές συνθήκες που επικρατούν είναι ώριμες για αυτήν την αλλαγή.

Να ελεγχθούν τα οικονομικά όλων των κομμάτων

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο N. Ανδρουλάκης εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίρρησή του με τον διορισμό των μελών της κεντρικής επιτροπής στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ για τα χρέη των πολιτικών κομμάτων πρότεινε «όπως ελέγχονται τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ελεγχθούν τα οικονομικά όλων των κομμάτων. Για να πάει ο προβολέας της διαφάνειας σε όλες τις κατευθύνσεις».

Σε μακρά προεκλογική περίοδο η Τουρκία

Τέλος, αναφορικά με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, εκτίμησε ότι ο Ταγίπ Ερντογκάν «κινητοποιείται από τη μακρά προεκλογική περίοδο στην οποία έχει εισέλθει η γείτονα».

 

Loading