“Μπαμπούλας” το ΚΚΕ για το Μέγαρο Μαξίμου

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Η δυναμική που έχει αποκτήσει το ΚΚΕ, όπως γράφαμε και πριν μερικές ημέρες, ανησυχεί πολύ το Μαξίμου, το οποίο έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να πείσει ότι οι εργασιακές ιδίως μεταρρυθμίσεις του είτε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση είτε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν κυβερνούσε η ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, κυβερνητικές πηγές επιμένουν πως ναι μεν όλα γίνονται για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, ωστόσο προσθέτουν πως η επόμενη ημέρα θα φέρει στους πολίτες πραγματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους, αύξηση των θέσεων πλήρους κι αξιοπρεπούς εργασίας, καθώς και στήριξη κι αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους.

Μέχρι να συμβούν, πάντως, όλα αυτά τα σπουδαία στο Μαξίμου στοχεύουν στην αποδόμηση της εργασιακής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι’ αυτό και υπενθυμίζουν στους συνομιλητές τους ότι η ΝΔ καταψήφισε το άρθρο το οποίο αποζημιώνει πρώτα τους εργαζόμενους σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης, καθώς και τη διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, υποστηρίζοντας πως η απόφαση στα πρωτοβάθμια σωματεία θα πρέπει να λαμβάνεται από το 50%+1 του συνόλου των εργαζόμενων.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές συμπληρώνουν πως αν κυβερνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είχε επιβάλει το εργοδοτικό λοκ άουτ και την απελευθέρωση των απολύσεων, που η σημερινή κυβέρνηση αρνήθηκε να ψηφίσει.

Όπως κι αν έχει, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει σήμερα Τετάρτη απόγευμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και την Παρασκευή και το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή τη στήριξη του κόμματος όχι μόνο σε σχέση με την πορεία εξόδου από τα μνημόνια, αλλά και για την επίλυση του Μακεδονικού, που μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Αυτό θα γίνει πιο φανερό ιδίως αν έχουμε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός.

Loading