Μανταλένα Παπαδοπούλου: «Ουδέποτε ταυτίστηκαν ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ»

Για το ιδεολογικό χάσμα μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ μίλησε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι «ποτέ δεν ταυτίστηκαν ιδεολογικά» τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Αφορμή για τις δηλώσεις της αποτέλεσε το επίμαχο άρθρο 8, για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και οι δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο Κώστας Κατσίκης.

«Ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο βουλευτής μας είχε ένα προσωπικό χαρακτήρα. Τα επιχειρήματά του για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ήταν καθαρά προσωπικά. Τέτοιου είδους επιχειρήματα δεν τέθηκαν ποτέ στις συσκέψεις των οργάνων του κόμματος. Ο εισηγητής εκ μέρους των ΑΝΕΛ ήταν ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του κόμματος για το ζήτημα, η οποία βεβαίως ήταν ενάντια στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου», σχολίασε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Ωστόσο, είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε τι συνέβη και στα άλλα κόμματα, όπως στη ΝΔ, με την κυρία Μάρκου να εισηγείται κάτι διαφορετικό από ό,τι ψήφισε», συμπλήρωσε η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Το αίτημα παραπομπής Κατσίκη και οι διαφορές ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά το αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή του κ. Κατσίκη στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι ο χειρισμός του ζητήματος είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Βουλής και πρόσθεσε:

«Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την παραπομπή του ανήκουν σε μια συγκεκριμένη συνιστώσα του κυβερνητικού μας εταίρου, οι οποίοι έχουν εκφραστεί πολλές φορές ως προς τα ιδεολογικά ζητήματα. Είναι γνωστό ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίστηκαν ποτέ ιδεολογικά. Ο λόγος για τον οποίο τα δύο κόμματα συνεργαστήκαμε είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, που επιτυγχάνεται εφέτος, και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Μάλιστα, χαρακτήρισε άκαιρες τις αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών των δύο κομμάτων «σε αυτήν τη φάση, κατά την οποία εκείνο που προέχει είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, η ρύθμιση του χρέους και η επόμενη ημέρα στην οικονομία».

Το «φλερτ» Τσίπρα με Φώφη Γεννηματά

Ερωτηθείσα «αν υπάρχει ενόχληση των ΑΝΕΛ για το πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά για την επόμενη ημέρα», η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε:

«Είναι γεγονός ότι εκφράζονται απόψεις εκατέρωθεν και γίνεται συζήτηση σε όλα τα κόμματα για την επόμενη ημέρα. Αυτό που έδεσε αυτή την κυβέρνηση και μας ένωσε και είναι ιεραρχικά πρώτο στις προτεραιότητές μας είναι να επιτευχθεί ή έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς. Τις ιδεολογικές διαφορές τις είχαμε, τις έχουμε και τις διατηρούμε, αλλά προέχει η προσήλωσή μας για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης και τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστεί το χρέος σε σχέση με τη ρήτρα ανάπτυξης, το λεγόμενο γαλλικό «κλειδί», που πρώτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαμε προτείνει».

Loading