Λοβέρδος: «Η κυβέρνηση κωφεύει στο μήνυμα του συλλαλητηρίου»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει αυτιά» και δεν έλαβε το μήνυμα του συλλαλητηρίου. Συνόψισε, μάλιστα, την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στη φράση «χάος στα Ελληνοτουρκικά, θάλασσα στο Σκοπιανό».

Το μήνυμα του κόσμου

«Αυτό που έχω εισπράξει από χθες ήταν, ότι πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Κινητοποιήθηκε πολύς κόσμος από όλη την Ελλάδα και το να βρεθεί διαθεσιμότητα σήμερα για κινητοποίηση, στις συνθήκες που ζούμε, είναι κάτι πολιτικά σπάνιο», σχολίασε αρχικά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον Focus 103,6.

«Το μήνυμα από τη μεγάλη συγκέντρωση είναι, ότι η διαπραγμάτευση από την πλευρά της Ελλάδας θα πρέπει να είναι πάρα, μα πάρα πολύ σκληρή», πρόσθεσε ο κ Λοβέρδος.

«Η κυβέρνηση σκέφτεται μόνο τον εαυτό της»

«Η Ελλάδα ταλαιπωρείται, γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει όλα τα λάθη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Έχω συνοψίσει την εξωτερική πολιτική αυτής κυβέρνησης στη φράση: χάος στα Ελληνοτουρκικά, θάλασσα στο Σκοπιανό», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ.

«Κάθε κυβέρνηση, όταν σκέφτεται και φέρεται σωστά, μπορεί να αξιοποιήσει όλα τα στοιχεία που αφορούν την εσωτερική της πολιτική κατάσταση. Και η χθεσινή συγκέντρωση έδωσε ένα μήνυμα. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το αξιοποιήσει, αλλά δεν σκέφτεται τίποτα, παρά μόνο τον εαυτό της. Είναι μία κυβέρνηση, που όταν την αντιπολιτεύεσαι, νομίζει ότι της αντιμιλάς. Για αυτό και υπουργοί, αλλά και ο πρωθυπουργός, απαντούν σε πάρα πολύ έντονο, δυσφημιστικό και υπονομευτικό τόνο. Δείτε τι έγινε με τη διαρροή για τον ‘χρυσαυγίτη’ Ιερώνυμο», συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους κυβερνώντες για την έλλειψη ενημέρωσης στο Σκοπιανό, λέγοντας: «Τα κόμματα, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι στις 24 του μηνός συναντώνται Τσίπρας-Ζάεφ, πράγμα που σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν ωριμάσει. Αλλιώς, δεν θα γινόταν η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών. Ποιο είναι το σημείο της ωρίμανσης; Αυτό που είπε ο κ. Νίμιτς σε τηλεόραση των Σκοπίων;».

«Τα κόμματα δεν κωφεύουν»

Όταν ρωτήθηκε αν τα κόμματα και η κυβέρνηση πήραν το μήνυμα του συλλαλητηρίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Τα κόμματα δεν κωφεύουν στα μηνύματα της κοινωνίας, η κυβέρνηση φάνηκε ότι δεν έχει ‘αφτιά’. Φάνηκε και από τις διαρροές που έκαναν χθες για το συλλαλητήριο, οι οποίες ήταν υβριστικές για τη συγκέντρωση».

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δε σκοπεύει να δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 4 Φεβρουαρίου. «Δεν θα πάω σε κανένα συλλαλητήριο που αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν παρασύρομαι από τα συναισθήματά μου. Μου επιβάλλεται από την πολιτική μου εμπειρία να είμαι ψύχραιμος, για να μπορώ να βοηθήσω πραγματικά στα εθνικά ζητήματα, αυτή είναι η σταθερή γραμμή μου», εξήγησε.

Μπορείτε να ακούσετε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Loading