Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τα επεισόδια

Προκαταρκτική έρευνα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο του χθεσινού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Η Εισαγγελία αναζητά τους δράστες των επεισοδίων, που θέλησαν να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη συγκέντρωση κόσμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για προχωρήσουν σε μία σειρά καταδικαστέων από όλους ενεργειών.

Ο εμπρησμός και η επίθεση στον Ζουράρι

Βάσει όσων αναφέρονται στην εισαγγελική παραγγελία, τα υπό διερεύνηση επεισόδια αφορούν τον εμπρησμό του υπό κατάληψη διατηρητέου κτιρίου στην περιοχή του Φαλήρου, την επίθεση εις βάρος του βουλευτή, συνεργαζόμενου με τους ΑΝΕΛ και πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, την καταστροφή πανό από θρησκευτική έκθεση στην είσοδο της ΔΕΘ, καθώς, επίσης, και κάποιες αψιμαχίες, στις οποίες φαίνεται να «πρωταγωνίστησαν» άτομα που αντιτίθεντο στο συλλαλητήριο και διοργάνωσαν αντί-συγκέντρωση.

Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιό της, ο κ. Τσόγκας κρίνει ως επιβεβλημένη την αξιοποίηση στοιχείων μέσων τεχνολογίας, όπως βιντεοληπτικό υλικό από ΜΜΕ κ.α., προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και, εφόσον προκύψουν ποινικές ευθύνες εις βάρος τους, να καταλογιστούν.

ΛΑΕ κατά Χρυσής Αυγής

Εντωμεταξύ, ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, μετά τα χθεσινά περιστατικά στο περιθώριο του συλλαλητηρίου.

Η ΛΑΕ καταδικάζει «τις χθεσινές βαρβαρότητες, στις οποίες επιδόθηκαν ομάδες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής» και προσθέτει ότι «βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά κρεματόρια, και έβαλαν φωτιά στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζονταν η κατάληψη Libertatia, υπό τα βλέμματα των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες ήταν παρούσες στο γεγονός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading