Λαζαρίδης: «Αυτός που επέλεξε Ζουράριδες είναι το πρόβλημα»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή την υπόθεση του Κώστα Ζουράρι. Παράλληλα, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, αλλά και στις εκλογές.

«Οι δηλώσεις του κ. Ζουράρι έχουν γίνει πια σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της Κυβέρνησης», σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά είναι ο άνθρωπος που επέλεξε ‘Ζουράριδες’ να κυβερνούν τη χώρα», συνέχισε.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή η παραίτηση του κ. Ζουράρι. «Από χθες ο κ. Ζουράρις έχει υποβάλει την παραίτησή του. Δεν έχω δει ο πρωθυπουργός να την έχει κάνει αποδεκτή. Και ξέρετε γιατί; Διότι έχει σήμερα μια κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή και θέλει πάντα να υπάρχει μια ισορροπία. Είναι φανερό, ότι αυτήν την Κυβέρνηση το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κρατάει τις καρέκλες της. Είναι στρατιωτάκια όλοι τους ακούνητα και αμίλητα».

«Επιτέλους, ας καταλήξουν σε μία θέση για το Σκοπιανό»

Ο κ. Λαζαρίδης επέκρινε την κυβέρνηση και για τη στάση της στο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. «Δυστυχώς, άλλα λέει το πρωί ο Τσίπρας, αλλά το μεσημέρι ο Κοτζιάς, άλλα το βράδυ ο Καμμένος. Επιτέλους, θα πρέπει να καταλήξουν σε μια ενιαία θέση και να ενημερώσουν υπεύθυνα τα Kόμματα και τον ελληνικό λαό», δήλωσε αρχικά.

Όσον αφορά τη θέση της ΝΔ, εξήγησε: «Είναι προφανές ότι όσο η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καταλήξει σε μια ενιαία θέση, είναι παράλογο να ζητάει από εμάς να τοποθετηθούμε σε μια πρόταση που δεν γνωρίζουμε. Εμείς είμαστε ένα υπεύθυνο Κόμμα και τοποθετούμαστε επί πραγματικών δεδομένων».

Τόνισε, παράλληλα, πως «οτιδήποτε κάτω από τον πήχη που έβαλε η Κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 ως πρόταση από την Κυβέρνηση, θα είναι εθνική αποτυχία. Για εμάς, πρέπει να υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις: Η πρώτη, σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Η δεύτερη να είναι erga omnes, δηλαδή το όνομα που θα επιλεγεί να είναι για κάθε χρήση, εντός και εκτός, διμερώς και πολυμερώς. Τρίτον, να υπάρξει από την πλευρά των Σκοπίων σαφής αποκήρυξη όλων των αλυτρωτικού χαρακτήρα αναφορών που συνιστούν απόπειρα σφετερισμού της ιστορίας μας».

«Γι’ αυτό θα ψηφίσουν οι πολίτες τον Κ. Μητσοτάκη»

Όσον αφορά τις επόμενες εκλογές, ο Μακάριος Λαζαρίδης υποστήριξε, ότι η νοοτροπία των πολιτών έχει αρχίσει να αλλάζει: «Μέχρι τώρα, οι πολίτες κατά βάση καταψήφιζαν τις κυβερνήσεις, δεν υπερψήφιζαν τις αντιπολιτεύσεις. Αυτό, όμως, που βλέπω μιλώντας με πάρα πολλούς πολίτες, είναι πως αυτήν τη φορά, σε μεγάλο ποσοστό, οι πολίτες θα υπερψηφίσουν την αντιπολίτευση. Θα υπερψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις θέσεις, τις ιδέες και τις απόψεις του. Οι πολίτες συμφωνούν με την προσέγγιση του κ. Μητσοτάκη, ότι δηλαδή ‘εγώ δεν πρόκειται να σας πω ψέματα’, ‘δεν πρόκειται να λαϊκίσω’, ‘πέντε θα μπορώ να κάνω, πέντε θα σας πω’».

Loading