Κοντονής: «Το νόμιμο και το ηθικό πρέπει να ταυτίζονται»

«Το νόμιμο και το ηθικό πρέπει να ταυτίζονται» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής στον Real fm σχολιάζοντας την παραίτηση την παραίτηση της υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου και του συζύγου της και υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

«Από αυτή την υπόθεση πρέπει να κρατήσουμε την άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού σε κάτι που ο ίδιος διαπίστωσε ότι δεν λειτούργησε καλά και τα μέτρα που άμεσα έλαβε η Κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Κοντονής.

Σον αφορά στην υπόθεση της Novartis, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «Οι πολιτικές ευθύνες είναι καταφανείς. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος από εκείνους που διοίκησαν το Υπουργείο Υγείας τα προηγούμενα χρόνια, να διαφύγει των πολιτικών ευθυνών. Βεβαίως μπορεί οι ίδιοι να ισχυριστούν ότι δεν πήραν χρήματα, όμως ο τρόπος με τον οποίο γινόταν η τιμολόγηση των φαρμάκων είναι ένα πολιτικό πρόβλημα που τελικά οδήγησε σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός με φόρο αίματος για ένα αγαθό απολύτως πρώτης ανάγκης, όπως το φάρμακο».

Loading