Ερμητικά κλειστές οι πόρτες της ΝΔ για τους ΑΝΕΛ

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Όσο η ΝΔ διατηρεί τον αέρα νίκης που τη φέρνει όλο και πιο κοντά στην εξουσία, όποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές, τόσο θα πληθαίνουν τα πρώην στελέχη της που στα δύσκολα χρόνια είτε άλλαξαν πολιτική στέγη, είτε επέλεξαν την πολιτική αγρανάπαυση, και τώρα επιθυμούν να επιστρέψουν στο… γαλάζιο μαντρί. Μόνο που οι πόρτες δεν θα είναι ανοικτές για όλους και κυρίως για εκείνους και εκείνες που ανήκουν στους ΑΝΕΛ!

Στην Πειραιώς δεν ξεχνούν τα διάφορα… κοσμητικά επίθετα με τα οποία βουλευτές και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων «στόλιζαν» τη διετία 2012-2014 την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτό και οι πόρτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν ερμητικά κλειστές για εκείνους που θέλησαν να επιστρέψουν, αν και μερικά χρόνια πριν είχαν σηκώσει πρώτοι το λάβαρο των… ψευδαισθήσεων και του λαϊκισμού απέναντι στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ.

«Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι» τονίζουν με νόημα συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι φροντίζουν να κόψουν από νωρίς το… βήχα σε όσους και όσες βολιδοσκοπούν τις προθέσεις της νέας ηγεσίας, ώστε σε πρώτη φάση να επιστρέψουν στο κόμμα και σε δεύτερη να διεκδικήσουν θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Αντιδρούν και οι βουλευτές

Και ενδεχομένως δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι μια τέτοια ενέργεια θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των βουλευτών του κόμματος. Δεν είναι λίγο πράγμα εξάλλου να κάθεσαι αύριο-μεθαύριο δίπλα-δίπλα με εκείνον που μέχρι πρότινος σε αποκαλούσε «δοσίλογο», «προδότη», «γερμανοτσολιά» ή «Τσολάκογλου» και να παριστάνεις ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Η συζήτηση αυτή ανοίγει και πάλι τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Δημοκρατία, καθώς πολλά πρώην στελέχη του κόμματος ρίχνουν καθημερινά «γέφυρες» με την Πειραιώς. Τα ονόματα που ακούγονται στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι αυτά  των Γιάννη Μανώλη, Χρήστου Ζώη και εσχάτως του Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε ένα άρθρο «ύμνο» για τον Αντώνη Σαμαρά. Τι και αν ο  πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ κατήγγειλε το 2015 ότι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιχείρησαν να δωροδοκήσουν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ώστε να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμο για πρόεδρο της Δημοκρατίας, σήμερα εμφανίζεται να… αλληθωρίζει προς την Πειραιώς.

Και οι παραπάνω δεν είναι οι μόνοι, αν αναλογιστεί κανείς τον συνωστισμό που παρατηρείται και χαμηλόβαθμα στελέχη των ΑΝΕΛ που βρήκαν ξανά το δρόμο προς τις νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και άρχισαν να χτυπούν διερευνητικά τις πόρτες.

Loading