Κικίλιας: «Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση» για τα εθνικά θέματα, τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στους κυβερνώντες για την αντίδρασή τους «με καθυστέρηση τουλάχιστον 13 ωρών» στις τουρκικές προκλήσεις και το περιστατικό στα Ίμια.

«Τα πρώτα 24ωρα δεν ακούσαμε ούτε από τη διαρροή του Μαξίμου, ούτε από το ΥΠΕΞ, ούτε από το ΥΠΕΘΑ, το προφανές. Αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

«Είναι μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τον ελληνικό λαό. Δείτε την κατάσταση: Αποτυχημένοι χειρισμοί στην πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο, μυστική διπλωματία στο Σκοπιανό, οι Τσάμηδες εντείνουν τις διεκδικήσεις τους, υπάρχει θέμα προκλητικότητας της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Και όλα αυτά, όταν ο κ. Κοτζιάς έλεγε στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής ότι ήταν τεράστια επιτυχία η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι στο κόμμα του έχουν «μεγάλη εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας».

«Να υπάρχει εθνική ομοψυχία»

Ο κ. Κικίλιας τόνισε, επίσης, πως στα μεγάλα εθνικά θέματα θα πρέπει να υπάρχει εθνική ομοψυχία και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί ακόμη και τα μείζονα ζητήματα για εσωτερική κατανάλωση.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε το αίσθημα ευθύνης και τον πατριωτισμό του. Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω, ότι ο κ. Τσίπρας έχει χρησιμοποιήσει ακόμα και τα εθνικά θέματα για εσωτερική κατανάλωση, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει πρόβλημα στους αντιπάλους του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το timing της υπόθεσης Novartis

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως την «έβγαλε από το ψυγείο» την επομένη του συλλαλητηρίου. Εξήγησε, μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα σκάνδαλο παγκόσμιο και πως πρέπει να διερευνηθεί και στη χώρα μας μέχρι τέλους.

Τόνισε, ωστόσο, πως «δεν μπορεί όμως όσο φούντωνε το Σκοπιανό, ξαφνικά να κατέθεσαν διάφοροι κουκουλοφόροι, να στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μη σοβαρούς χειρισμούς», επισημαίνοντας τον κίνδυνο όταν διαπλέκουν νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. «Δεν μπορεί να είναι αυτή η Δημοκρατία μας!», δήλωσε σχετικά.

Loading