Καταπέλτης ο Φραγκούλης για Ιερώνυμο με φόντο το συλλαλητήριο (vd)

Θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και το επερχόμενο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, πήρε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Ε.Α., Φράγκος Φραγκούλης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Atlas TV Κεντρικής Μακεδονίας, αφήνοντας μάλιστα σαφείς αιχμές για την στάση που κράτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο τελευταίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι «δεν χρειάζονται συλλαλητήρια, αλλά συνεννόηση και ομοψυχία» για να λυθεί το θέμα της ονομασίας, δήλωση για την οποία μίλησε ο κ. Φραγκούλης.

«Υπάρχει ένας Μακαριστός που λέγεται Χριστόδουλος. Να πάει μπροστά στην εικόνα του και αν τολμάει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος ο σημερινός, ας τον κοιτάξει στα μάτια και μετά ας εκφράσει τη γνώμη του, με παρρησία και θάρρος, με χριστιανικό φρόνημα ορθόδοξο» υπογράμμισε.

“Έμπρακτος αλυτρωτισμός από τους Σκοπιανούς”

Και σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τόνισε: «Καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει, να μπει στην ονομασία των Σκοπίων ο όρος Μακεδονία. Να μην δικαιολογούνται ότι το 2008 στο Βουκουρέστι, είχε μπει σύνθετο όνομα. Και γιατί ξεκίνησαν από εκεί και δεν ξεκίνησαν από την αρχή; Γνωρίζουν ότι οι Σκοπιανοί παίρνουν κιτάπια από τα αρχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και διεκδικούν ήδη και θα διεκδικήσουν και στο μέλλον, δήθεν περιουσίες Σκοπιανών – «Μακεδόνων»; Γνωρίζουν ότι αυτό είναι έμπρακτος αλυτρωτισμός; Πως προστάτευσαν την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια;»

Να σημειωθεί ότι ο Φράγκος Φραγκούλης θα είναι εκ των επίσημων ομιλητών στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Loading