Κίτρινη κάρτα Γεννηματά στους αμφισβητίες της

Κίτρινη κάρτα στους αμφισβητίες της και όσους βάζουν τρικλοποδιές στην πορεία του Κινήματος Αλλαγής έβγαλε η Φώφη Γεννηματά προειδοποιώντας τους μέσω συνέντευξης ότι δεν πρόκειται να δείξει «καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές» και πως θα αφήσει πίσω όσους «δεν μπορούν να στηρίξουν» το νέο εγχείρημα.

Στο ερώτημα πως θα διαχειριστεί την πίεση που ασκούν στο Κίνημα Αλλαγής η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική συνεργασία, απάντησε ότι Πειραιώς και Κουμουνδούρου αποτελούν «τη διπλή όψη του συντηρητισμού» και πως ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς είναι «ο εμπόδιο στα  σχέδιά τους.  «Το γνωρίζουμε, το αντιμετωπίζουμε. Έχουν γνώση οι φύλακες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές”

Στρέφοντα τα πυρά της κατά των εσωκομματικών της αντιπάλων η κα. Γεννηματά ήταν απόλυτη. «Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές, για να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα και στον λαό. Προϋπόθεση όμως είναι η διασφάλιση της πολιτικής μας ενότητας. Γι’ αυτό η κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται, δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας.

Γιατί αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων. Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα, σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν. Έως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμά της.

Όσο για τη δύναμη του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως δεν είναι άλλη από τους προοδευτικούς πολίτες που αγκαλιάζουν το νέο εγχείρημα. «Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων αυτών, των πολλών, που πιστεύουν και ελπίζουν σε εμάς. Το Κίνημα Αλλαγής προχωρεί σταθερά σε ανοδική πορεία. Αυτή τη βλέπουμε καθημερινά, καταγράφεται τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στις μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις» σημείωσε με νόημα.

Ποτάμι: «Δεν δεχόμαστε εντολές από κανέναν»

Η ατάκα της Φώφης Γεννηματά ότι δεν θα δείξει ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει εμφατικά ότι δεν δέχεται «εντολές από κανέναν».

«Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας» καταλήγει η απάντηση-καρφί του Σταύρου Θεοδωράκη προς την κυρία Γεννηματά.

Loading