Ζαριανόπουλος: «Το καλύτερο παιδί του Τραμπ ο Τσίπρας»

Στις επιπτώσεις της Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε απλά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Πήρε όλο τον μηχανισμό και όλη τη φυσιογνωμία, των πιο σκοτεινών εποχών του ΠΑΣΟΚ. Τον αυριανισμό. Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Βερναρδάκης αποτελεί πολύ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Τα υπόγεια του Μαξίμου, διακινούν φήμες, ιδεολογήματα, ψέματα δηλαδή και δημοσιεύματα, περί εθνικιστικής στροφής του ΚΚΕ», ανέφερε ο κ. Ζαριανόπουλος, σε σχέση με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια του ΚΚΕ αναφορικά με την στάση του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Προσπάθησα λίγο να εντρυφήσω στην πρόσφατη ιστορία του ζητήματος, και κοιτούσα στο ίντερνετ μια ομιλία του 1994 στην ελληνική βουλή, του πατέρα Μητσοτάκη. Εκεί λοιπόν, αυτό που λένε πολλοί ότι ο Τσίπρας πάει να μοιάξει στον πατέρα Παπανδρέου, μάλλον είναι λάθος τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Τα επιχειρήματα Τσίπρα είναι ταυτόσημα ακριβώς, αντίγραφο των επιχειρημάτων του παλιού Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ. Ζαριανόπουλος, προσθέτοντας ότι «μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, κατήγγειλε ότι στη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων το 1994, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε προκειμένου να μην υπάρξει σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τα «υπηρέτες των Αμερικάνων», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα περί ‘στροφή του ΚΚΕ στην ακροδεξιά’ «χυδαιότατο αντικομουνισμό, που θα ζήλευε και ο μακαρίτης Αβέρωφ».

Κάνοντας αναφορά στην ιστορία της περιοχής, ο κ. Ζαριανόπουλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, είναι τα αλυτρωτικά στοιχεία που παραμένουν μέσα στη Συμφωνία. Ο γεωγραφικός όρος Μακεδονία, ουσιαστικά διαμοιράστηκε μεταξύ 3 κρατών Σερβία, Ελλάδα και Βουλγαρία,  με τη συμφωνία του Βουκουρεστίου που υπεγράφη το 1913. Τη συμφωνία διαμερισμού της Μακεδονίας υπέγραψε αυτός στον οποίο υποκλίνονται όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, ο Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από την πλευρά του, κατήγγειλε ότι η παρούσα συμφωνία, αποτελεί προϊόν «ανταγωνισμών τεράστιων δυνάμεων» για θέματα που άπτονται τα ενεργειακά ζητήματα, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα, ως «ο πιο βρώμικος όσον αφορά τον λαό, αλλά και το καλύτερο παιδί του φασίστα Τραμπ, της κ. Μέρκελ και του ΝΑΤΟ, αλλά και ταχυδρόμος τους στα Βαλκάνια».

«Σαν ΚΚΕ λέμε ούτε στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό. Αυτός ο εθνικισμός και οι φασίστες τρέφονται κυριολεκτικά από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, και την οικονομική και την εξωτερική πολιτική. Αλληλοτροφοδοτούμενα είναι αυτά. Το πόσο καλό κάνουν οι φασίστες αυτή τη στιγμή με τα επεισόδια κλπ που είδαμε στο συλλαλητήριο στον Τσίπρα, είναι άλλο πράγμα, και ο Τσίπρας τους κάνει καλό. Τους ανεβάζει», τόνισε τέλος από την πλευρά του, ο κ. Ζαριανόπουλος.

Loading