Εκλογές το Β΄ εξάμηνο του ’18 “βλέπει” ο Μητσοτάκης

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το δεύτερο εξάμηνο του 2018 «βλέπει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, προσθέτοντας πως εκείνο που τον απασχολεί δεν είναι το πότε θα στηθούν οι κάλπες, αλλά το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στην κοινωνία.

«Οι εκλογές μπορεί να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή. Από τώρα μέχρι και την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, το Σεπτέμβριο του 2019. Δεν στρέφω την προσοχή μου στο χρόνο των εκλογών. Είμαι σίγουρος ότι, όποτε κι αν αυτές γίνουν, η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι να παρουσιάσω στους Έλληνες πολίτες ένα πειστικό αφήγημα για το μέλλον της χώρας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Ο κ. Τσίπρας αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει. Εμείς μπορούμε», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα μια ελκυστική χώρα για επενδύσεις»

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό του πρόγραμμα υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας, μείωση δαπανών στο κράτος και στήριξη του τρίπτυχου: Ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επενδύσεων.

«Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα μια ελκυστική χώρα για επενδύσεις» τόνισε, προσθέτοντας πως η χώρα χρειάζεται «μια κυβέρνηση που να είναι πλήρως αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις».  Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Αν μειώσουμε τη φορολογία θα βελτιώσουμε τη συμμόρφωση» δήλωσε, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή η φοροδιαφυγή παραμένει πολύ υψηλή.

«Ήρθε η ώρα του χρέους»

Για το θέμα του χρέους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά ότι: «Πιστεύω πως ήρθε η ώρα», λέγοντας πως «η Ελλάδα μπορεί να γίνει η θετική έκπληξη στην Ευρωζώνη».

Ερωτηθείς για τον στόχο πλεονάσματος 3,5%, δήλωσε πως ο στόχος είναι πολύ υψηλός κι ότι ο ίδιος θα τον επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές ώστε να μειωθεί ελαφρώς «μόνο όμως εφόσον η χώρα επανακτήσει την αξιοπιστία της».

Τέλος έστειλε και ένα σαφές μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές υποσχόμενος ότι «έχουμε τα στοιχεία και την τεχνολογία να κυνηγήσουμε αυτούς που δεν πληρώνουν τους φόρους και τα δάνειά τους».

 

Loading