«Θερίζει» η γρίπη στην Ελλάδα: Άλλοι πέντε νεκροί

Άλλοι πέντε συνάνθρωποί μας είναι νεκροί λόγω της εποχικής γρίπης η οποία κυριολεκτικά «θερίζει» ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 22. Και οι πέντε τελευταίοι θάνατοι καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισαν οι ασθενείς.

Συνολικά, από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 11 Μαρτίου του τρέχοντος έτους έχουν καταγραφεί  83 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 80 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

14 άνδρες και 8 γυναίκες οι νεκροί

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 22 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 19 αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην εντατική και οι 3 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Τα θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν 14 άνδρες και 8 γυναίκες, ηλικίας από 30 έως 87 έτη.

Εμβολιασμένοι μόνο οι 12 από τους 80

Άξιο αναφοράς είναι το στοιχείο ότι από τα 80 κρούσματα γρίπης εμβολιασμένα ήταν μόνο τα 12, που αντιστοιχούν στο 15% των περιστατικών. Σημειώνεται ότι τα 60 (75%) από τα 80 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Loading