«Είμαστε κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία»

Πολλά ερωτηματικά για την προσωπική πολιτική που εφαρμόζει απέναντι στην Τουρκία γεννά η δήλωση του Πάνου Καμμένου στη γαλλική εφημερίδα «Liberation», σύμφωνα με την οποία Ελλάδα και Τουρκία «είμαστε κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα».

Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροσκάφη έξω από τον εναέριο χώρο μας.

Συμπληρώνει ακόμα πως: «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή», ενώ σε άλλο σημείο τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας λέγοντας ότι ως Ελλάδα «προτιμούμε μια ευρωπαϊκή Τουρκία από μια ισλαμική Τουρκία και γι’ αυτό υποστηρίζουμε την ένταξή της στην ΕΕ».

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οι τουρκικές παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων αυξήθηκαν κατά 450% και του εναέριου χώρου κατά 48%, αποδίδοντας την έκρυθμη κατάσταση στο μέτωπο που έχει ανοίξει η Άγκυρα στη Συρία και με τους Κούρδους. «Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο θύλακα της Αφρίν και προσπαθούν να εξαγάγουν τις εντάσεις στην Ελλάδα» υποστηρίζει.

«Είμαστε κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα» με την Τουρκία

«Να μην γίνει αυτή η ιστορία ένα πολιτικό θρίλερ»

Όσον αφορά το θέμα με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για κλιμάκωση από πλευράς της Άγκυρας. Επανέλαβε δε ότι  «αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο στρατιώτες περιπολούσαν σε μια περιοχή που είναι γνωστή για διακίνηση ανθρώπων και αποτελεί σημείο εισόδου για τους παράνομους μετανάστες. Αυτοί οι στρατιώτες ακολούθησαν ένα μονοπάτι που θα οδηγούσε σε διακινητές, και πέρασαν την τουρκική επικράτειας για λίγα μέτρα. Δεν πρέπει να γίνει η ιστορία αυτή ένα πολιτικό θρίλερ χωρίς τέλος».

«Δεν γίνεται δεκτή ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”»

Τέλος, σε ερώτηση για το θέμα των Σκοπίων, επιμένει στη μη χρήση του ονόματος «Μακεδονία». «Στο σχέδιο ευρωπαϊκού συντάγματος που συνέταξε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν το 2004, το άρθρο 1 ανέφερε ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός βασιζόταν στον ελληνικό πολιτισμό» τονίζει. Στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί μια πρόταση για το όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» εξηγεί.

 

 

Loading