Δεν θα προλαβαίνουμε τους… τουρίστες το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Θα είναι τόσοι πολλοί που δεν θα προλαβαίνουμε τους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Frankfurter Rundschau, με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου.

Εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών ομίλων που μίλησαν στην FR επισημαίνουν πως το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι «εκρηκτικό» από πλευράς τουριστική κίνησης, με τα νησιά του Αιγαίου να έχουν την τιμητική τους.

Ιδίως για τους Γερμανούς αποτελούν τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό, με τις κρατήσεις να ξεπερνούν ακόμη και εκείνες που γίνονται για τη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα.

Top προορισμός η Ελλάδα για τους Γερμανούς τουρίστες

«Για τους Γερμανούς τουρίστες η Ισπανία και η Ελλάδα είναι οι απολύτως top προορισμοί. Και οι δύο χώρες αναμένουν μια εξαιρετική τουριστική σεζόν» τονίζεται χαρακτηριστικά στην Frankfurter Rundschau,.

Παρόλα αυτά, όπως τονίζεται στο ίδιο κείμενο, «δεν αποκλείεται ωστόσο, αυτή τη χρονιά να επισκεφτούν την Τουρκία και πάλι περισσότεροι τουρίστες. Οι πολιτικές εντάσεις έχουν μειωθεί. Στην Αττάλεια και τα άλλα τουριστικά θέρετρα της τουρκικής ριβιέρας και του Αιγαίου υπάρχει αισιοδοξία. Ενώ το 2017 ήρθαν μόλις 3,6 εκατομμύρια Γερμανοί, φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα πέντε εκατομμύρια. Ένα τουλάχιστον επιχείρημα μιλάει σε κάθε περίπτωση υπέρ της Τουρκίας: τα ξενοδοχεία προσφέρουν στους επισκέπτες υψηλή ποιότητα σε ασυναγώνιστα χαμηλές τιμές. Ως προς αυτό Ισπανία και Ελλάδα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την Τουρκία».

Loading