Δημήτρης Καμμένος: Υπερβολικός κατά παραγγελία

«Το κράτος δε μαθαίνει αυτοάμυνα στους εφοριακούς που κάνουν ντου –και ορθώς– στα μαγαζιά; Γιατί το κάνει το κράτος στους εφοριακούς; Γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας επίσημα. Και λέω, ο δήμος και η κοινότητα, το να κάνουν πιλάτες και ζούμπα, πολύ καλά είναι όλα αυτά, αλλά –επειδή έχει αλλάξει το έγκλημα– δεν είναι κακό να μάθουν αυτοάμυνα τα ΚΑΠΗ, οι παππούδες ή οι γιαγιάδες ή οι οικογένειες στα σπίτια τους, πώς πρέπει να συμπεριφερθούν όταν δεχθούν μια απειλή ή ακούσουν κάτι μέσα στο σπίτι. Όπως αμύνεσαι για την πατρίδα σου, έτσι πρέπει να αμύνεσαι και για το σπίτι σου. Δεν μπορεί η αστυνομία να είναι παντού» δήλωσε χτες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Πολλές φορές οι προκλητικές δηλώσεις του κ. Καμμένου έχουν δημιουργήσει –επιθυμητή, προφανώς, και από τον ίδιο– αίσθηση, καθώς το δόγμα «προκαλώ για να προκαλώ» φαίνεται πως βρίσκει μεγάλη απήχηση στα ΜΜΕ. Ενώ οι κόντρες του με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανακινήσει ακόμα και σενάρια ρήξης στη συγκυβέρνηση, και πιθανής διαδοχής της από ένα «προοδευτικό μέτωπο». Στο παρελθόν, μάλιστα, αντισημιτικές αναρτήσεις του τού έχουν στοιχίσει και την υπουργοποίησή του…

Η κόντρα με το Στέλιο Κούλογλου

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε χαρακτηρίσει «κουλή» τη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου ότι «Με το τέλος των μνημονίων, τελειώνει κι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». «Είναι ανώμαλη η άποψη του Στέλιου Κούλογλου. Δεν τη σέβομαι. Χωρίς εμάς δε θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους» δήλωσε ο Δ. Καμμένος

«Μόνος υπερασπιστής των ΑΝΕΛ»

«Αυτή τη στιγμή δεν υπερασπίζεται κανείς τους ΑΝΕΛ, μόνος μου τους υπερασπίζομαι». «Υπάρχει ένα πρόβλημα, αυτοί οι ελάχιστοι ακροαριστεροί έχουν ένα συσσωρευμένο μίσος κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και βγαίνει μια εμπάθεια. Όλα αυτά είναι σκηνοθετημένα. Δημιουργούν εντυπώσεις στον κόσμο» είπε ο κ. Καμμένος, πιέζοντας το συνεπώνυμό του πρόεδρο του κόμματος να ζητήσει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξουν τους τόνους κατά της εκκλησίας.

Υπεραμύνθηκε, μάλιστα, της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, λέγοντας πως αποτελεί «προσβολή να χαρακτηρίζεται στο βιβλίο των θρησκευτικών ο Χριστός ως ένας καλός κύριος που έκανε βόλτες».

Για τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες στα εθνικά θέματα

«Οι ΑΝΕΛ δε θα ξυρίσουμε και το μουστάκι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι το κόμμα του δε δέχεται τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονος.

«Εγώ δηλαδή τώρα να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλος της κυρίας Καββαδία ή ο εγκέφαλος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει βουλευτές στο κουρδικό κόμμα;» είπε σχολιάζοντας την παρουσία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττας Καββαδία και του στελέχους του κόμματος Γιάννη Μπουρνού στο συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας. Στην ίδια συνέντευξη σχολίασε και τα γεγονότα της Τούμπας: «δεν έχω διακρίνει προνομιακή σχέση του με την κυβέρνηση. Νομίζω, αν το ξανασκεφτόταν, δε θα το έκανε, είναι άνθρωπος αυθόρμητος ο Σαββίδης».

«Πρέπει να είμαστε στα κόκκινα, να κοιτάξουμε με μια φωνή να αντισταθούμε στον εχθρό, εγώ βλέπω κλιμάκωση» είπε διαφωνώντας με την κυβερνητική τακτική του «τεχνητού εφησυχασμού». «Έπρεπε να τον είχε πάρει ήδη ο Τσίπρας τηλέφωνο τον Ερντογάν, ας πάρει σήμερα το τηλέφωνο και μετά ας πει ένα ευχαριστώ όταν τους απελευθερώσει».

Για τους υπουργούς της κυβέρνησης

«Εγώ πιθανώς στα 70 να μην ήθελα να μπω στην κυβέρνηση» έχει πει για το Φώτη Κουβέλη.

«Να παραιτηθεί από την κυβέρνηση και ο σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου», καθώς «η ευθύνη βαραίνει το ζευγάρι από κοινού, και εις ολοκληρίαν… Θέλω ίση μεταχείριση» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής, αιτιολογώντας πως και οι δυο γνώριζαν ότι δικαιούνταν το επίδομα. Είχε χαρακτηρίσει «μονόδρομο» την αποδοχή της παραίτησης Αντωνοπούλου, ιδίως από τη στιγμή που –όπως υποστήριξε– το ζευγάρι των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών δε δικαιούται επιδόματος, καθώς έχουν δηλώσει στο πόθεν έσχες τους ότι είναι κάτοχοι διαμερίσματος στη Γλυφάδα. «Το ποσό το δικαιούνται αυτοί οι οποίοι δε διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα… Απλώς, όποιος κάνει αίτηση πρέπει να κάνει ταυτόχρονα μια υπεύθυνη δήλωση ότι δε διατηρεί μόνιμη κατοικία στην Αθήνα. Έχει γίνει υπεύθυνη δήλωση;».

Για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης

«Ο κ Μπουτάρης έχει φτάσει στο τέλος της καριέρας του και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του, αλλά στο θέμα αυτό δε χωράνε αστεία» δήλωσε σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουτάρη για την αλλαγή ονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία». Και απηύθυνε κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς: «Μην τον ξαναψηφίσετε – απορώ πώς τον ψηφίζουν· προσβάλει το ίδιο τους το σπίτι, την ιστορία και τους ψηφοφόρους».

«Απασφάλισε» εναντίον Παπαδημούλη…

«Ο ρουφιάνος Παπαδημούλης βρήκε άλλον ρουφιάνο μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Να μας πει ποιος του είπε ότι εγώ έχω στριμωχτεί στην ΚΟ των ΑΝΕΛ. Αν μας πει ποιος του το είπε, θα απαλλαγεί από τη μισή κατηγορία. Θα είναι μόνο ρουφιάνος των ευρωβουλευτών. Ρουφιανεύει τους ΑΝΕΛ για να φέρει τη ρήξη, και γλείφει τους γερμαναράδες» είπε για τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. «Αν δε μας δώσει το όνομα, θα είναι ένας δειλός άνδρας. Και προειδοποιώ πως όποιος έχει βγάλει συζήτηση που κάνουμε στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ θα περάσει πειθαρχικό».

«Ξέρετε, μετά από δυόμισι χρόνια δεν ξύπνησα ένα πρωινό για να ασχοληθώ με το ΣΥΡΙΖΑ. Απλά, κάποια μερίδα του συγκεκριμένου κόμματος δεν μπορεί να χωνέψει τη δεξιά στροφή που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα. Σε ό,τι αφορά το ρουφιανιλίκι του κ. Παπαδημούλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνει και το ποιόν του ανδρός» είχε πει δύο μέρες νωρίτερα. «Δεν είναι σοβαρό (σ.σ. το ζήτημα), γιατί τα επιχειρήματα είναι της πλάκας. Δεν έχω λόγο να ρίξω την κυβέρνηση (σ.σ. για ένα τέτοιο ζήτημα), δεν έχω λόγο να το κάνω και δεν έχω τέτοιο σκοπό». «Θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν πρόκειται να υπογράψω κανένα συμβόλαιο αριστερής νομιμοφροσύνης».

«Οι υποδείξεις και οι παροτρύνσεις είναι για εσωτερική κατανάλωση. Ας κοιτάξουν πρώτα να ελέγξουν τους “53”» είχε τονίσει χαρακτηριστικά και σε άλλες τηλεοπτικές δηλώσεις του, όταν και επιτέθηκε εκ νέου κατά του Δημήτρη Παπαδημούλη, κάνοντας λόγο για πολιτικό «χαφιεδισμό».

«Δεν είμαστε η… γκόμενα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Είναι δυνατόν να βάζει χέρι στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μπαλαούρας; Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο; Τι είναι, ο δάσκαλος με το μαθητή, να μας μαλώνει; Εδώ έχουμε μια συνεργασία. Εκτός αν έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει τη Μακεδονία» είχε δηλώσει με αφορμή και πάλι το Σκοπιανό.

«Δε φτάσαμε ως εδώ στη ζωή μας, για να μας κάνει κριτική ο Μπαλαούρας. Πού θα ήταν ο κ. Μπαλαούρας χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες;» είχε αναρωτηθεί μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. «Αν είμαι ακροδεξιός, επειδή κάνω το σταυρό μου και συμμετέχω σε συλλαλητήρια και δεν κάνω παρέα με ακροαριστερούς και δε μου αρέσει που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας, ας είμαι. Δεν είμαστε άνθρωποι που θα πατροναριστούμε. Αν δε μας θέλουν επειδή είμαστε δεξιοί, ας πάνε με τη Φώφη» είπε τότε. «Ποιος είναι αυτός με την αριστερή κελεμπία που θα μας κάνει μάθημα από το ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε συνεργάτες, απαιτούμε σεβασμό στην αξιοπρέπειά μας. Ακόμη κι αν γίνω υπουργός, δε θα σταματήσω να αντιδρώ».

«Εμείς παρέα δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια» είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Βλέπω κείμενα των “53” για “αναγκαστική συμβίωση” και “να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τους ΑΝΕΛ”, λες και είμαστε τίποτα “γκόμενοι” που δεν ξέρουμε πώς να πούμε ο ένας στον άλλον πώς να χωρίσουμε».

«Εμείς δε θα γίνουμε Αριστεροί· συγκυβερνούμε με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είμαστε όλοι από την ίδια μήτρα, ο καθένας έχει τα πιστεύω του» είχε πει απαντώντας στις… νουθεσίες Σκουρλέτη. «Ήταν ένα εθνικό, υπερκομματικό συλλαλητήριο και δεν κατανοώ γιατί από το ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν γραμμή να μην πάει κανένας Μακεδόνας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ· δηλαδή αυτούς ποιος θα τους ψηφίσει, οι Σκοπιανοί;».

«Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση»

«Δε θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από το Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα» είχε πει για το συνεργαζόμενο με το κόμμα του πρώην υφυπουργό. «Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος» επέμεινε τότε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. «Δε χωράει ούτε το “ποιητική αδεία”. Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλλει επί προσωπικού».

Στόχος η «μεταγραφή»;

Μήπως ο… στόχος του κ. Καμμένου είναι να διαγραφεί, ούτως ώστε να μετακινηθεί με «ελεύθερη μεταγραφή» στη Νέα Δημοκρατία;

Παρά το γεγονός ότι η προσχώρησή του στη ΝΔ φημολογείται έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία, ο ίδιος στο παρελθόν έχει αρνηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Αυτό θα το χαρακτήριζα ως εξαιρετικό άλμα ανοησίας. Γιατί να το κάνω αυτό; Όταν διαφωνήσω, θα χαιρετήσω, και αυτό να είστε σίγουροι ότι δε θα το κάνω δημόσια. Δε θα το έκανα ποτέ αυτό. Και δε θα το έκανα με τόση φασαρία. Αυτά συνήθως γίνονται χωρίς φασαρία. Αθόρυβα».

Loading