Η μείωση των αποθεμάτων φέρνει μείωση της τιμής του πετρελαίου

Η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων φέρνει μείωση της τιμής του πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την ανακοίνωση της Κίνας για την επιβολή ενός μεγάλου φάσματος δασμών στις εξαγωγές των ΗΠΑ, η οποία ενίσχυσε τους φόβους για έναν κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο.

Σήμερα η τιμή του μπρεντ υποχώρησε στα 66,69 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού  στα 62,06 δολάρια. Η μείωση της τιμής συνεχίστηκε μέχρι τη στιγμή που η υπηρεσία ενεργειακής πληροφόρησης των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν την αύξησή τους κατά 246.000 βαρέλια.

Εβδομαδιαίο ρεκόρ στο αργό πετρέλαιο

Η παραγωγή αργού των ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται, φθάνοντας στο νέο εβδομαδιαίο ρεκόρ των 10,46 εκατ. βαρελιών την ημέρα έναντι 10,433 εκατ. βαρελιών την ημέρα την τελευταία εβδομάδα.

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ υποχώρησε τον Μάρτιο σε χαμηλό επίπεδο 11μήνου, λόγω της μείωσης των εξαγωγών της Αγκόλα, των διακοπών στη Λιβύη και μίας νέας πτώσης της παραγωγής της Βενεζουέλας, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, με τη συμμόρφωση των χωρών του ΟΠΕΚ στη συμφωνία μείωσης της παραγωγής να φθάνει σε νέο ρεκόρ.

Loading