Δ. Καμμένος: «Απάνθρωπες οι δηλώσεις που έκανε ο Φίλης» (vd)

«Απάνθρωπες» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Καμμένος τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας πως το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία δεν αποτελεί μείζον ζήτημα αυτήν τη στιγμή.

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν είναι μείζον ζήτημα ο εμβολισμούς του σκάφους του λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό, που θα μπορούσε να είχαμε θρηνήσει θύματα; Δεν είναι μείζον ζήτημα η επιθετικότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου; Δεν είναι μείζον ζήτημα ότι αιχμαλωτίστηκαν δύο Έλληνες στρατιωτικοί;», αναρωτήθηκε αρχικά ο Δ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι μείζον το ζήτημα και απασχολεί την ελληνική κοινωνία όλη την ημέρα. Είναι απάνθρωπες οι δηλώσεις (του Νίκου Φίλη), γιατί δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των γονιών και της οικογένειας των παιδιών και ενώ το παιδί μου είναι σε τουρκική φυλακή και δεν ξέρω πότε θα γυρίσει και να ακούω έναν κρατικό παράγοντα να λέει πως δεν είναι μείζον ζήτημα», πρόσθεσε.

«Δείχνουν κάτι οι επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη»

Ερωτηθείς αν ο κ. Φίλης πρέπει να ανασκευάσει, ο Δ. Καμμένος αρνήθηκε να απαντήσει σε κάτι τέτοιο, λέγοντας «δεν μπορώ να πω εγώ αν θα πρέπει να ανασκευάσει ο κ. Φίλης».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, πάντως, εστίασε στην κρισιμότητα των στιγμών, τονίζοντας: “Να αναδείξουμε τη σημαντικότητα και να κάνουμε σωστή ανάγνωση της κατάστασης. Αυτή, κατ’ εμέ, είναι ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Θα υπάρξει κλιμάκωση. Οι συχνές επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δείχνουν κάτι. Δεν μπορεί να μην είναι μείζον για τη σχέση και δεν μπορεί να μην είναι μείζονος σημασίας η κράτηση των δύο στρατιωτικών”.

Δείτε το σχετικό video:

Loading