Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10,9% για τη ΝΔ

Ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC, για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη απολαμβάνει την προτίμηση του 29,9% των ερωτηθέντων όσον αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την προτίμηση του 19% των συμμετεχόντων.

Η ΝΔ, δηλαδή, διατηρεί προβάδισμα 10,9% έναντι του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός, ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και την «έξοδο από τα μνημόνια».

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση:

ΝΔ 29,9%

ΣΥΡΙΖΑ 19%

Χρυσή Αυγή 6,9%

Κίνημα Αλλαγής 6,4%

ΚΚΕ 6%

Ένωση Κεντρώων 2,5%

Ποτάμι 1,5%

ΑΝΕΛ 1,2%

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10,9% για τη Νέα Δημοκρατία

Η φωτιά στο Μάτι, οι ευθύνες και η απογοήτευση

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το 78% το συμμετεχόντων θεωρεί, ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Το 75% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει θυμό και απογοήτευση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ το 82% θεωρεί ότι, παρά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, τα μνημόνια συνεχίζονται για την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το 72% αναφέρει ότι δεν πιστεύει σε αυτές.

«Καταπέλτης» για το Σκοπιανό

Η δημοσκόπηση έχει και ερώτημα για το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 70% εκφράζει την αντίθεσή του και ζητά από τη Βουλή να καταψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Loading