Δεν παρασέρνουν τη ΝΔ οι δημοσκοπήσεις

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να συνεχίζουν να δίνουν σταθερό προβάδισμα άνω των 10 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο στην Πειραιώς κρατούν χαμηλούς τόνους. Δεν ενθουσιάζονται, δεν παρασέρνονται, κρατούν χαμηλά τη μπάλα και προπάντων προσπαθούν να τις… διαβάσουν προσεκτικά προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεων στο άμεσο μέλλον!

Με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «Pulse» που είδε το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως τα ευρήματά της επιβεβαιώνουν με ηχηρό τρόπο το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό δεν αποτυπώνεται τόσο στις 11 ποσοστιαίες μονάδες που προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όσο στο ότι το 72% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αποδοκιμάζουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων κυριαρχεί το Σκοπιανό.

Αναμενόμενα τα δημοσκοπικά ευρήματα

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζουν τα δημοσκοπικά ευρήματα «αναμενόμενα» και τα αποδίδουν στους λάθος χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα στο Σκοπιανό. Πρώτα από όλα δεν ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις προθέσεις και τις πρωτοβουλίες του. Δεύτερον δεν ζήτησε τη συναίνεσή τους, τρίτον ανέχθηκε τις παλινωδίες του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τέταρτον ταύτισε εκατομμύρια Έλληνες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με την ακροδεξιά.

Και αυτό φαίνεται πως ήταν το μεγάλο του λάθος διότι, με απλά λόγια, στοχοποίησε και χάρισε στα άκρα περίπου 500.000 Έλληνες οι οποίοι διαφωνούν ευθέως με τους πολιτικούς του χειρισμούς. Την ίδια ώρα που σε προσωπικό επίπεδο ο πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει ευθαρσώς πως δεν θα είχε πρόβλημα εάν ο όρος «Μακεδονία» περιλαμβάνονταν στο όνομα των Σκοπίων.

Δεν παρασέρνουν τη ΝΔ οι δημοσκοπήσεις

Γυρνούν την πλάτη στον Τσίπρα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Και όμως, κόντρα στη λογική του Μεγάρου Μαξίμου, στη Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζουν ότι 6 στους 10 πολίτες διαφωνούν ριζικά με την κυβέρνηση για το θέμα του ονόματος, με το 46% από αυτούς να είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ως εκ τούτου η διαφορά στην παράσταση νίκης αλλά και στο ξεκάθαρο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα: “ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός” θεωρούνται αναμενόμενα» εξηγούν από την Πειραιώς.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και η τραγική κατάσταση της οικονομίας, σε συνδυασμό με τη διαρκή φτωχοποίηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων εξαιτίας των μέτρων που έχει υπερψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση, καθίσταται πλέον σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει την εμπιστοσύνη ακόμη και εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. «Μοιραία, αυτό έχει αντίκτυπο και στο δικό του κόμμα, αλλά και στη δική του εικόνα, όσα διαφημιστικά σποτάκια και αν προβάλλει για να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο του» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

 

Loading