Γ. Σγουρός: Σε οικονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής

Σε οικονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός.

Στη συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής που είχε ως θέμα τον οικονομικό απολογισμό για το 2017, ο κ. Σγουρός άσκησε οξεία κριτική στη διοίκηση Δούρου καθώς αναλαμβάνει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας.

Αυτό, όπως εξήγησε, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, έναν εύρωστο φορέα, στη διάλυση και την χρεοκοπία.

Παράλληλα ζήτησε από την περιφερειακή αρχή  να καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο όλες τις εργολαβικές συμβάσεις για να προκύψουν στοιχεία τόσο για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις όσο και για το υπολειπόμενο ποσό.

«Εφαρμόζουν πρακτικές που μας οδηγούν στην καταστροφή»

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Σγουρός σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στα επτά προς οκτώ χρόνια μνημονίου, υπάρχουν ακόμη ορισμένοι, που δεν φαίνεται να κατάλαβαν τίποτα και επαναλαμβάνουν πρακτικές που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή την πολιτική των πελατειακών εξαρτήσεων, στέλνουν τον λογαριασμό στους επόμενους, υπονομεύοντας το μέλλον της Περιφέρειας. Εμείς μέρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της Περιφέρειας Αττικής δεν θα γίνουμε. Δεν θα φορτωθούμε στην πλάτη την χρεοκοπία της Περιφέρειας Αττικής. Ούτε θα καταστούμε συνυπεύθυνοι και συνυπόλογοι σε όποιες ευθύνες αναζητηθούν εξαιτίας αυτής της αλόγιστης πολιτικής. Εάν νομίζετε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξιλεωθούν οι πολιτικές σας κάνετε λάθος. Σταματήστε λοιπόν να δεσμεύετε τους πόρους σαν να μην υπάρχει αύριο. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα. Μπορεί αύριο για εσάς στην Περιφέρεια να μην υπάρχει, αλλά υπάρχει αύριο στην Περιφέρεια χωρίς εσάς».

Loading