Γ. Αντωνιάδης: «Πιο παλιό και από το παλιό ο ΣΥΡΙΖΑ»

Την εκτίμηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε πιο παλιό και από το παλιό» διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Φλωρίνης, Γιάννης Αντωνιάδης.

Από την πλευρά του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τις ανεπάρκειες της τετραετίας, προσπαθούν τώρα να τις καλύψουν με παλαιομοδίτικα μικροτεχνάσματα, αυτά τα οποία οι ίδιοι καταδίκαζαν και με αυτό το καταδίκασμα βγήκαν και στην εξουσία. Ήταν αυτοί οι οποίοι καταδίκασαν το παλιό σύστημα και απεδείχθησαν πιο πολιοί και από το παλιό. Τώρα βλέπουμε ότι προσπαθούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο και να προσπαθούν να αλλάξουνε το κλίμα».

Ακόμα όμως σε ερώτηση που δέχθηκε σε σχέση με τις εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων η πλειονότητα των οποίων τοποθετεί τη Νέα Δημοκρατία περίπου δέκα μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Αντωνιάδης τόνισε ότι είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι «έχουνε παρακαμφθεί και δεν υπάρχουνε, έχουν γκρεμιστεί τα κομματικά τείχη και πλέον πολύ πιο ευκολά ιδεολογικοί πληθυσμοί αλλάζουν στρατόπεδα και τόπους. Παρόλα ταύτα μη ξεχνάτε ότι τόσο εύκολα δε μπορεί να αλλάξει ο κόσμος στο σύντομο χρονικό διάστημα και με τα νέα δεδομένα της κρίσης γιατί ζούμε σε μια περίοδο εντός της κρίσης ίσως και εντός της παρακμής, ίσως και λίγο μεταπαρακμιακής περιόδου. Παρόλα αυτά οι δέκα μονάδες είναι υπέρ αρκετή διαφορά».

Ακόμα, σε ερώτηση για το εάν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη να αναλάβει την εξουσία την επόμενη ημέρα παρά την φερόμενη ναρκοθέτηση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετούς τομείς, ο βουλευτής της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι «είμαστε έτοιμοι στο πλαίσιο της λογικής. Εάν αύριο βγει ο κύριος Τσίπρας και πει ενώ ο προϋπολογισμός δεν αντέχει, όχι ο φετινός αλλά ούτε οι προϋπολογισμοί των επόμενων πέντε χρόνων, δεν αντέχουνε την δικαίωση των αναδρομικών, μπορεί να βγει και να πει τα αναδρομικά σε εργαζόμενους και συνταξιούχους είναι 11 δισ. και να πει ότι εγώ θα τα μοιράσω σε τρεις δόσεις. Την άνοιξη του 2020 θα δώσω τη πρώτη δόση, την άνοιξη του 2021 τη δεύτερη, και την άνοιξη του 2022 τη τρίτη, συν όλα τα υπόλοιπα τα οποία μπορεί να δώσει τα οποία είναι ανέφικτα. Θα δημιουργήσει κάποιες νάρκες, ήδη υπάρχουν έτοιμες, δήθεν με 13ο δώρο, για να φορτώσει και να δυσκολέψει την μετέπειτα πορεία της Νέας Δημοκρατίας».

«Δεν ήμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε μια τέτοια κρίση»

Ακόμα ασκώντας μια μορφή αυτοκριτικής, τόνισε ότι «εμείς σαν χώρα δεν ήμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε μια τέτοια κρίση. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και ένα μέρος της δυσαρέσκειας ακουμπάει και τη Νέα Δημοκρατία. Ένα όμως πολύ μεγαλύτερο μέρος της δυσαρέσκειας ακουμπάει και το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο χρεώνουν δικαιολογημένα ένα πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης για τα τεκταινόμενα. Άρα λοιπόν και ο κόσμος έχει το δίκιο του. Δε μπορούμε τώρα εμείς από την μια στιγμή στην άλλη να πούμε ότι κάναμε την αυτοκριτική μας και ότι αλλάξαμε και ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Ωστόσο, παράλληλα ο Γ. Αντωνιάδης ξεκαθάρισε ότι «από την άλλη, για να βγούμε από την κρίση, πρέπει και ο κόσμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορεί από τον καναπέ κάνοντας την εύκολη κριτική και θέλοντας να αλλάξουν τα πάντα εκτός από το εργασιακό σου περιβάλλον και από τον ίδιο. Γιατί όλοι θέλουν τις μεταρρυθμίσεις αλλά κανείς δε θέλει να του αγγίξουν το εργασιακό του περιβάλλον».

Loading