Γιατί το Μαξίμου στοχοποιεί τον Άδωνι Γεωργιάδη

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Μόνο τυχαία δεν είναι η εκ νέου στοχοποίηση του Άδωνι Γεωργιάδη από το Μαξίμου.

Την Τρίτη, άλλωστε, το πρωθυπουργικό γραφείο Τύπου υπενθύμισε ένα ακόμα βίντεο στο οποίο ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ- αναμφιβόλως ο πιο προβεβλημένος σε σύγκριση με τον Κωστή Χατζηδάκη- επιτίθετο στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ως βουλευτής προ δεκαετίας του ΛΑΟΣ.

Είναι μόνο το ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του ασπάζονται το «διαίρει και βασίλευε» ή το ότι αναζητούν αντιπερισπασμούς για τις δικές τους κυβιστήσεις όσον αφορά (και) το Μακεδονικό;

Δεν είναι μόνο αυτά, αφού, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πώς σκέφτονται ο πρωθυπουργός και το «κονκλάβιό» του, ο κ. Γεωργιάδης θεωρείται ως μεγαλύτερος κίνδυνος για την επανεκλογή ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Κι αυτό γιατί ο λαλίστατος αντιπρόεδρος της ΝΔ, με το λαϊκό προφίλ που έχει οικοδομήσει για τον εαυτό του εδώ κι αρκετά χρόνια πλέον, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το βιογραφικό του αυτοδημιούργητου και οικογενειάρχη πολιτικού, κατορθώνει να συγκινεί μάζες πληθυσμού που ο πρόεδρος της ΝΔ, λόγω καταγωγής και προσωπικότητας, δυσκολεύεται να προσεγγίζει.

Με λίγα λόγια, ο κ. Γεωργιάδης έχει τη δυνατότητα «αποπλάνησης» ψηφοφόρων των πιο λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων στα οποία κατ’ εξοχήν απευθύνεται ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ίσως αυτό να εξηγεί πολλά για τις συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται τόσο επισήμως από το Μαξίμου όσο κι από μέσα ενημέρωσης που θεωρούνται τα «45άρια» του στο χώρο του Τύπου.

Όπως κι αν έχει, στην κυβέρνηση δεν είναι δυνατό παρά να αισθάνονται ικανοποιημένοι για το ότι μολονότι η μεγαλύτερη διακύβευση για τη χώρα είναι η ομαλή έξοδος από τα μνημόνια, η επιστροφή στις αγορές και η λήξη της σκληρής επιτροπείας, η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό.

Η όσο το δυνατό, άλλωστε, μικρότερη κοινωνική πίεση ενόψει της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους, την πιθανή επίσπευση της μείωσης συντάξεων κι αφορολόγητου, καθώς και τη λήψη νέων μέτρων διευκολύνει το κυβερνητικό σχέδιο για κάλπες με τη λήξη της τετραετίας, το Σεπτέμβριο του 2019.

Loading